2018-tól ezekért is büntetik majd az autósokat! Vezetni még vajon szabad lesz?

Először azt hittük vicc, pedig igaz! Lassan ezekért is büntetni fogják az autósokat, és ezt az országot ismerve, ez még csak a kezdet!

Megmutatunk három elképesztő tervezetet, melyekkel az autósokat tervezik majd megbüntetni január elsejétől:

Tilos lesz jelezni egymásnak az út szélén álló traffipaxot!
Egy magát megnevezni nem kívánó kormánytag a következővel indokolta a tervezetet:
A hatóság büdzséjében jelentős költségeket emészt fel, hogy kiállnak egy fix pontra mérni, azonban 15 perc múlva értelmét veszíti a dolog, mert az autósok fényjelzéssel, illetve kézjelzéssel hívják fel egymás figyelmét, hogy mér a háromlábú, így már “pakolhatnak” is arrébb, ami plusz üzemanyag a kiadási oldalon, és időveszteség, így nem lehet elérni a napi büntetési rátát.

Dupla kamerarendszer lesz kiépítve számos főúton, és autópályán, így ha a sofőr jelez a másiknak, azt az ellen kamera rögzíti, ami ugyan nem rögzít sebességet, de a sofőr fény, és karjelzését HD minőségben rögzíti, így könnyen előfordulhat, hogy a figyelemfelhívó sofőr többet fizet majd, mint a gyorshajtó!

Tilos lesz a stoppolás!

Következővel indokolták:
A stopposok veszélyt jelentenek a közlekedésre, és nem beazonosítható, hogy magyar, vagy egyéb állampolgárok e, erre a célra civil személyautókat kaphatnak a hatóságok. Ők maguk veszik fel a stopposokat, és fuvar végén vastagabb csekket kaphat a stoppos, mint amennyibe taxival került volna az út. Így szeretnék kiszűrni a bevándorlókat.

Tilos lesz autóban dohányozni, és enni vezetés közben:
Az indok nagyon egyszerű, ha a mobiltelefon balesetveszélyes vezetés közben, akkor a dohányzás, és az evés is az, hiszen ha parázs esik a sofőr ölébe, másokra veszélyes kormánymozdulatot tehet ” tűzoltás” közben.
A vezetés közbeni étkezés szabályainak tervezete még egyeztetés alatt van, de még idén napirendre kerül.

Mit gondolsz ezekről az “‘újításokról”? Mi enyhén szólva is kiakadtunk!

Hozzászólások: