10 tipp egész napos otthonfetrengéshez

Összegyűjtöttünk pár professzionális tanácsot, hogy ne csak úgy ímmel-ámmal, kompromisszumos megoldásokkal gyakorold ezt a nagyfokú tudatosságot igénylő tevékenységet.

1000_grr_20150104_101158

1

Kelj fel bármikor. Nézd meg, mennyi az idő, és boldog mosollyal az arcodon aludj vissza. Aztán kelj fel reggelizni, és utána is aludj egyet.

2

Aki igazán profi otthonfetrengésben, az ilyenkor 19-re lapot húz: kávézik egyet, majd utána is visszabújik aludni még egyet.

 

3

Semmilyen kötelezettséget ne tervezz be mára, még olyat se, amit a lakáson belül tudsz elvégezni. Takarítás? No way. Az ilyesmi egyszerűen belerondít az otthonfetrengős nap szép kerek, homogén összképébe.

4

Szerencsés esetben még maradt az ünnepekről egy rakás kaja, vagy legalább egy kis maradék lencsefőzelék. De ha nem, akkor is próbáld meg úgy megoldani, hogy ne kelljen kitenned a lábad a lakásból: rendelj pizzát, vagy készítsd el a ?Tészta Maradék Bármivel? fantázianévre hallgató, sokféleképp elkészíthető, örök kollegista fogást.

 

5

Apropó, pizza: természetesen XXL-es méretűt kell rendelni, hogy maradjon uzsonnára, vacsira és esetleg másnap reggelre is. Nyami, hideg pizzaszeletek!

6

Divattippek otthonfetrengéshez: bátran ajánljuk a kinyúlt, lyukas, ezeréves ruhadarabokat, amik minden máshová vállalhatatlanok, de sajnálod kidobni őket, mert olyan kényelmesek. A haladó otthonfetrengők egész nap pizsamában tolják, de ez a bevállalós mutatvány megköveteli azt a képességet, hogy ne edd le magad menetközben.

 

7

Iktass be egy délutáni szunyát is. Attól félsz, hogy nem fogsz tudni elaludni, mert betartottad a két első pontunkat, és a fél délelőttöt átaludtad? Csak semmi kishitűség! Higgy magadban, és erőből le fogod tudni tolni.

8

Itt az ideje a filmmaratonnak! Ha hosszútáv-fetrengő vagy, és egész hétvégén ezt a műsorszámot gyakorlod, akkor akár egy sorozatmaraton is belefér. Egy a lényeg: semmi súlyos, komor, nagy társadalmi vagy épp lélektani kérdéseket feszegető művészdráma! Csakis olyanok, amik nem igényelnek túl nagy szellemi megerőltetést.

 

9

Ja és persze egész nap menjen valami derűsen szuttyogós zene a háttérben. De csak olyan hangerővel, hogy adott esetben be is tudj aludni mellette!

10 És végezetül, ne feledd: ez az egész agyban dől el. Ha csábítana valami “értelmes” tevékenység ? ne engedj neki. Ha bűntudatod van, amiért az egész napot semmittevéssel töltöd ? engedd el. Kellenek ilyen napok, és mindannyian megérdemeljük őket.

Hozzászólások: