Hány centi az ideális férfi ?

A matematikai esélynél is jóval ritkább az alacsony férfi-magas nő páros ? mutatkozott meg 10 ezer brit pár adatai alapján.

A valószínűségszámítás azt diktálná, hogy kétszáz párból egy esetében a nő magasabb a férfinál. A valóságban azonban 720 párra jut egy ?fordított magasságú?. A felmérés szerint a férfiak átlagmagassága 178 centiméter, míg a nőké 164, azaz a különbség átlagosan 14 centi.

Számos korábbi tanulmány azt sugallta, hogy a magas férfiak vonzóbbak a nők szemében, mint az alacsonyak, és több gyerekük születik. A mostani brit felmérés alapján azonban a nők ?mértéktartók?, mivel a túl magas férfi hasonlóan taszítja őket, mint a túl alacsony.

 20-comparative-height

A határ 17 százalék, mármint legfeljebb annyivallehet magasabb a férfi a nőnél ? a nők szemében. Ez a 164 centis női átlagmagasságot alapul véve 28 centis különbség, ami 192 centis férfimagasságot jelent.

A két nem közül egyébként a nők kedvelik jobban, ha nagyobb a méretkülönbség köztük és párjuk között, a férfiak számára ez kevésbé fontos – adta hírül a The Independent című brit lap.

Hozzászólások: