Válassz az alábbi ábrák közül, hogy melyik testrészed hajlamos a hízásra, és tudd meg, hogy mi az oka a plusz kilóidnak!

Mások vagyunk, ez kétségtelen. Másképp beszélünk, más a kézírásunk, mások a szokásaink. És másképp hízunk is. Az alábbiakban 6 ábra figyelhető meg, amelyek általánosítva. az emberi test hízásra hajlamos területeit emelik ki, ez van a kipirosított rés

Mások vagyunk, ez kétségtelen. Másképp beszélünk, más a kézírásunk, mások a szokásaink. És másképp hízunk is. Az alábbiakban 6 ábra figyelhető meg, amelyek általánosítva. az emberi test hízásra hajlamos területeit emelik ki, ez van a kipirosított résszel jelölve.
A következőkben azt tudhatjuk meg, hogy milyen tényezők állhatnak annak hátterében, ha például combra, csípőre, vagy hasra hízunk.

1-es típus: egészségtelen, helytelen táplálkozás

Amint tudjuk, a túl sok, zsírokban, cukrokban gazdag élelmiszerek fogyasztása elhízáshoz vezet. Ha viszont úgy döntünk, hogy egészséges ételeket eszünk, és naponta legalább fél órát mozgunk, hamarosan változást tapasztalhatunk, hiszen hétről hétre kevesebbet fog mutatni majd a mérleg nyelve. A szakértők azt javasolják, hogy érdemes bevezetni a napi ötszöri táplálkozást, de kis adagokat fogyasszunk, és rendszeresen mozogjunk.

2-es típus: ideges gyomor

Azoknak, akik gyakran az ideges gyomor szindrómában szenvednek, hajlamosak több édességet fogyasztani az átlagnál, például csokoládéból. Nyilván, ez akkor fordul elő, ha feszült, stresszes helyzetben találják magukat. A problémát csak akkor lehet kezelni, ha ellazítjuk magunkat, megnyugszunk, és fokozatosan áttérünk az édességekről az édes ízű, de egészséges gyümölcsökre.

3-as típus: glutén

A problémát a gluténérzékenység okozza, ezért fokozatosan szoktassuk le magunkat a glutént tartalmazó készítmények fogyasztásáról, és kezdjünk el mozogni, tornászni. Ha olyan munkahelyen dolgozunk, ahol 8 órát ülni kell, óránként álljunk fel a székről, és pár percig mozgassuk meg végtagjainkat. Gyakori székrekedés, hasmenés esetén forduljunk orvoshoz a problémával, hogy ne váljon súlyosabbá a helyzet.

4-es típus: magas, rossz koleszterinszint

Ha a hasunkra hízunk, ez azért rossz hír, mert nagy az esélye, hogy magas a rossz koleszterinszintünk, ami keringési és légzési rendellenességeket okozhat. Ezek az emberek, ha dohányoznak, többé ne gyújtsanak rá, ne egyenek zsíros ételeket, és a kardioedzést is érdemes bevezetni a hétköznapokba.

5-ös típus: keringési problémák

Ha a csipőnkön, lábainkon hízunk meg, nagy az esélye, hogy nincs minden rendben a keringésünkkel. Ez örökletes is lehet, de a szülés után több nőnél is előfordul. A szaladás és a lépcsőzés segíthet a zsírpárnák elégetésében. Ha kezdenek elszaporodni a lábon lévő visszerek, érdemes orvoshoz fordulni a problémával.

6-os típus: mozgásszegény életmód

A mozgás mindenki életének szerves része kellene legyen, mert anélkül elhízunk, és megbetegszünk. Étkezzünk egészségesen, ne üljünk órákig a számítógép előtt, inkább fogadjunk örökbe egy helyes kutyust, és vigyük mindennap sétálni.
Hozzászólások: