TUDTAD? EZEKET AZ ÉTELEKET TILOS ENNED, HA GYÓGYSZERT SZEDSZ!

Egyes élelmiszerek fogyasztása tilos bizonyos gyógyszerek mellett.

Az alkohol tilos minden gyógyszer szedése esetén. Ez különösen fontos antidepresszánsok esetén, mert kimerültséget okozhat. Més a macskagyökér tea mellé sem szabad inni.

A gabonafélék és a zöldségek befolyásolhatják az antidepresszánsok hatását. A triciklusos antidepresszánsok, szívgyógyszerek és epilepszia ellenes szerek hatását ugyanis csökkentik a rostdús ételek. Lassítják a felszívódását a belekben.

36093030-una-variedad-de-cereales-sin-gluten-trigo-sarraceno-amaranto-arroz-integral-mijo-sorgo-teff-quinua-n-foto-de-archivo

C-vitamint ne szedj, ha véralvadás gátlót szedsz, mert a vasszintet befolyásolhatja a vérben. Az aszpirin mellé sem javallott C vitamin, pedig még árulják is kombinálva.

Az antibiotikumok gyulladáscsökkentő hatását a tejtermékek befolyásolják, kerüld ezeket akut bakteriális fertőzés esetén.
A grépfrútlé olyan anyagokat tartalmaz, amelyek növelik a vérben az antihisztamin koncentrációját, magas vérnyomást okozhat nyugtatókkal együtt

A szívbetegségek elleni gyógyszerek mellett csökkentsd a sóbevitelt, mert emeli a vérnyomás. Szívritmuszavart okozhat.

Ha barbiturát tartalmú gyógyszert szedsz (depresszió, szorongás, alvászavarok ellen), B12-vitaminban gazdag ételeket ne egyél, mint a máj, a vese, a tenger gyümölcsei, sörélesztő.

Hozzászólások: