Valami nincs rendben veletek? 5 biztos jel, hogy a kapcsolatotok a végét járja

95ab5c45c490dcb7e751a9067dbc1526

Jobb idejében észrevenni a dolgot, később jobban fájhat.

Aminek kezdete van, annak vége is lesz ? szokták mondani, kérdés, hogy mikor. Párkapcsolati tekintetben különösen érdekes lenne tudni a választ, hiszen ki ne szeretné tudni, sírig tart-e majd szerelme párjával, vagy sem.
A válasz, úgy néz ki, megérkezett, mégpedig tudományos forrásból. Több ízben rámutattak már ugyanis, hogy milyen előjelei lehetnek egy szakításnak. Az alábbiakban ezeket a jeleket soroljuk fel.
Ha rátok is igaz valamelyik, cselekedjetek, hátha sikerül még megmenteni a kapcsolatotokat! Amennyiben ti annak ellenére is remekül vagytok, hogy bármelyik tudományos megfigyelés igaz rátok, ne láss rémeket. Kár lenne feladni a nyugalmatokat holmi fehérköpenyesektől származó spekuláció miatt.

Gyakori posztolás a FacebookonMennyire jellemző rátok, hogy rózsaszínű posztokat tesztek ki magatokról, hol vagytok, mit csináltok éppen? Egy kutatás szerint, amelyet a Northwestern Egyetem végzett, a gyakori posztolás arra utal, hogy a hanyatló párkapcsolatban élők azt a látszatot szeretnék kelteni, minden rendben velük.

Vannak elvált ismerőseitek

Ha a válás témája körülleng titeket időről időre, az nem tesz jót a kapcsolatotoknak. Ezt mondja az a kutatás, amit a Pew Research Center készített 2013-ban. Statisztikáik szerint 75%-kal valószínűbb, hogy elváltok, ha van olyan barátotok vagy rokonotok, aki elvált, 33%-kal valószínűbb, ha van olyan barátotok, akinek a barátja elvált. Talán ez kicsit túlzásnak tűnhet, de a kutatók erre jutottak.

Chaten oldjátok meg a problémákat

Az internet és az okostelefon nagyon hasznos találmányok, de a szemtől szembeni kommunikációt semmi nem überelheti. Ha egy pár mégis írásban oldja meg konfliktusait, gondjait, valószínűleg szakítani fognak, mivel kapcsolatuk boldogtalanabbnak mondható, mint a személyesen beszélőké ? ezt mondja a 2013-as kutatás, amelyet a Brigham Young Egyetem végzett.

Még sohasem veszekedtetekNagy baj, ha sohasem vitáztok, mert az azt jelenti, egyikőtök mindig fejet hajt a másik akarata előtt, és abból előbb-utóbb szakítás lesz. A Floridai Egyetem 2012-es tanulmánya szerint a mérges, de őszinte beszélgetések egy komoly kapcsolatban jobb kommunikációt mutatnak, mint az, ha a pár sohasem veszekszik.
Hozzászólások: