TÉSZTÁT TEKERT AZ ALUFÓLIA KÖRÉ, MAJD ELKÉSZÍTETTE A VILÁG LEGFINOMABB RECEPTJÉT!

Igazi sütibolondok figyelem! A következő recept nem csak az ízlelőbimbókat kényezteti el, hanem látványában is lenyűgöző. Nem is kérdés, hogy érdemes-e ezt a receptet kipróbálni.

NÉZZÜK A HOZZÁVALÓKAT:

– 450 g liszt
– 1 kanál cukor
– 1 evőkanál élesztő
– 1 kanál só
– 3 evőkanál olívaolaj
– 2 kanál tejpor
– kevés meleg tej

ELKÉSZÍTÉS:

cikk2015-10-05

Nem beszéltünk arról, hogy mit is fogunk készíteni. Gyakorlatilag ez egy tölcsérformájú tésztakehely lesz, amibe bármit beletehetünk, a hideg pirított csirkekockáktól kezdve, a kedvenc salátánkig.

Szóval a lisztbe keverjük bele a tejport, az élesztőt, a kevés langyos tejet, az olívaolajat, majd gyúrjunk tésztát belőle. Ezután adhatunk hozzá különböző magkeverékekből. Ha összeállt a tészta, egy lisztezett gyúródeszkán formázzunk belőle kis cipót, majd olívaolajjal kenjük be, tegyük egy tálba, födjük le egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni.

Eközben készítsünk alufóliából tölcséreket, ahogyan a videóban is látható. Ha megkelt a tészta, osszuk négy egyenlő részre, majd nyújtsuk ki őket, és vágjunk hosszú csíkokat belőlük. Locsoljuk meg olívaolajjal és utána tekerjük fel az alufólia tölcsérekre a tésztacsíkokat. Ezután tegyük be egy olívaolajjal kikent tepsibe, kenjük meg a tölcsérkéket tojássárgájával, és mehetnek a sütőbe.

Utána lehet a tölteléken gondolkozni, például egy finom csirkesalátán.

Hozzászólások: