SENKI NEM ÉRTETTE MIÉRT OLYAN JÓ ILLATÚ MINDIG A LAKÁSA, AZTÁN ELÁRULTA A TITKOT!

A TERMÉSZETES ALAPANYAGOKBÓL KÉSZÜLT LÉGFRISSÍTŐK NEM CSAK ELNYOMJÁK A KELLEMETLEN SZAGOKAT, HANEM FEL IS FRISSÍTIK A LEVEGŐT. A HÁZILAG KÉSZÍTETT LÉGFRISSÍTŐK HATÁSA ÁLTALÁBAN PÁR NAPIG TART, DE ÚJRAMELEGÍTÉSSEL, ILLETVE LEHŰTÉSSEL MEGHOSSZABBÍTHATOD AZ ÉLETTARTAMUKAT.

Minden lakásnak megvan a maga illata, jellegzetes szaga, amiről felismerjük, mindig kötődünk, szempillantás alatt évek múlva is fel tudjuk idézni. A kellemes illatú lakások otthon szagúak, jól esik bennük tartózkodni. Mit tegyünk, hogy nálunk is mindig kellemes illat legyen, anélkül, hogy folyton vegyszerezett illatosítókat használnánk?

NARANCS ÉS FAHÉJ

A narancsgerezdek és fajéj rudacskák összhatása kellemes aromát eredményez. Az alapanyagok mellé tehetsz még néhány szegfűszeget is, ha szereted az illatát. Amikor kezd csökkenni az esszencia ereje, forrald össze újra az alapanyagokat. Akár két-három alkalommal is megismételheted ezt a műveletet, előtte azonban tedd a hűtőbe pár órára az üvegeket.

NARANCS ÉS GYÖMBÉR

Hozzávalók: 1 egész narancs felszeletelve, 1 evőkanál mandula kivonat, pár szelet gyömbér.

A narancsszeletek és fajéj összhatása kellemes lágy aromát eredményez, mely illatosítóként a nappaliba passzol a legjobban. Az alapanyagok mellé tehetsz még néhány szegfűszeget vagy ánizst is, ha szereted az illatát.

CITROM, ROZMARING ÉS VANÍLIA

A citrom és a rozmaring antibakteriális hatásának köszönhetően ez a légfrissítő fertőtleníti is a levegőt. A vanília illata pedig megédesíti a teret.

ELKÉSZÍTÉSE

1. Tedd az alapanyagokat egy lábosba és öntsd fel vízzel.
2. Párold pár percig az összetevőket, majd forrald fel a vizet.
3. Töltsd bele befőttesüvegbe, és kész is a légfrissítő, mely pár napra biztosítja a kellemes illatot a szobában.

Amikor csökken a keverékek illata, forrald fel újra az alapanyagokat, így még pár nappal megnövelheted az élettartamukat. Az újramelegítés előtt azonban tedd be az üvegeket a hűtőbe, és csak ezt követően melegítsd fel újra a légfrissítőt.

Az illatosítókat két-háromszor lehet újrahasznosítani.

Hozzászólások: