Mit üzen a férfi mosolya? 7 apró részlet, ami elárulja, mit gondol rólad valójában!

Egyetlen rezdülése beszédesebb lehet, mint bármilyen szó.

Két ember közt a legrövidebb út egy mosoly ? szokták mondani, ám ez a bizonyos út néha elég rögös, kátyús lehet, sőt, akár rókacsapdák vagy gallyakkal fedett vermek is lehetnek rajta. Bizony, sokan használják a kedves emberi gesztust tisztességtelen célok érdekében, mások lepleznek vele dolgokat, megint mások jó szándékból erőltetik. De vajon mi különböztet meg egy őszinte mosolyt egy őszintétlentől?

Az alábbi képeken a férfiak mosolyát elemezzük. Egy-egy rezdülésből kiderül, valójában mit is akar a nőtől: játszik vele, vagy komolyak a szándékai?

Az őszinte, hátsó szándék nélküli mosolyt szemkontaktus kíséri, szinte szimmetrikus, tehát egyik fele sem ereszkedik alább a másiknál, az ajkak pedig nincsenek összeszorítva ? ha mégis, az titkolnivalóra utal. Az őszinte mosoly tisztességes célokat feltételez, és biztató jel, hogy a férfi szimpatizál azzal, akire néz.

mosolyog

Fontos megfigyelni, a férfi szeme is mosolyog-e, amikor a szájával nevet vagy mosolyog: ha nem, az arra utal, hogy nem őszinte. Ezt úgy lehet tesztelni, hogy az ember gondolatban letakarja a mosolygó száját, és arca többi részét figyeli csupán. A műmosoly leplez valamit, talán épp a rossz szándékot.

arcforma_3

Az ilyesfajta, szemmel láthatóan erőltetett, begyakorolt mosoly túlzott magabiztosságról árulkodik. Ha a férfi így közelít, az arra utal, hogy túlságosan biztos a dolgában, és amellett, hogy nem kizárt, hogy csak egy skalpra hajt, feltett szándéka elhitetni jó szándékát a nővel célja érdekében.

Az emberi arcszerkezet nem úgy működik, hogy képes legyen spontán félmosolyra. Az aszimmetrikus, csak egyik arcfélen megjelenő mosoly mesterkélt. Az így mosolygó férfi valószínűleg tisztában van kedvező külső adottságaival, és hatni akar a nőre. Ha közben alulról felfelé sandít, az kisfiús szégyenlősséggel fűszerezi mutatványát, aminek sajnos sokan be is dőlnek.

Ha a félmosoly fogvillantással is párosul, az is hasonlóképpen mesterkélt, ám nem macsószándék húzódik mögötte, csupán erőltetett kedvesség. A férfi zavart érezhet valamiért, talán nem az esete a nő, mégsem akar gorombán hárítani, vagy más miatt visszakozik.

A mosoly hiánya legalább olyan beszédes, mint amilyen beszédes tud lenni egy mosoly. Utalhat tartózkodásra, bizalmatlanságra, de szimpla gorombaságra is. A férfi, aki nem mosolyogva közelít, nem túl jó választás.

Hozzászólások: