7 dolog, amit sose tégy egy friss kapcsolatban!

Mindig klassz dolog új kapcsolatba kezdeni. Az ember tele van izgalommal, várakozással és reménnyel. Gyakran azonban már ideje korán csődöt mondhat a dolog, és könnyen elijeszthetjük a kiszemeltet már a legelején. Persze minden párra más és más szabályok érvényesek, de íme néhány általános tipp, amire érdemes figyelni egy friss kapcsolat esetében.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_79821119f202b95a188cf7aba6bf972c

1. Ne üldözd! A nők gyakran esnek abba a hibába, hogy a rajongásuk már-már megszállottságba csap át, és minden egyes percet az újdonsült potenciális Nagy Ő-vel szeretnének eltölteni. Ne ijeszd el, ne telefonálj és küldj szerelmes üzeneteket óránként. A férfiak szeretik, ha egy nő is képes kezdeményezni, de a nyomulást egyik férfi sem díjazza. Érdemes az arany középutat megtalálni. Az elérhetetlen, hideg , és az őrülten szerelmes, levakarhatatlan nő között.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_9aeb9bb87e06bbd0ced6721d87c67dce

2. Mindig add önmagad! A legrosszabb dolog, amit tehetsz, ha valaki másnak próbálod előadni magad, mint ami valójában vagy. Vállald azt, aki és amilyen vagy, a véleményedet, a hozzáállásodat, az elvárásaidat bizonyos dolgokhoz. Előbb-utóbb úgyis fény derül mindenre, kibújik a szög zsákból, és mindkettőtöknek fájdalmas élmény lesz, ha rájöttök, hogy nem azt kaptátok, amit vártatok.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_951af1dfa06564b2a5ab5c088df8d081

3. Az új pasid, nem a régi: Soha ne hasonlítgasd a mostani partneredet az előzőhöz. Se negatív, se pozitív értelemben. Ne vetítsd rá az előző kapcsolatod hibáit, félelmeit, de az sem tanácsos, ha folyton kiemeled, hogy ő mennyivel jobb mindenben, mint az előző szerelmed volt. Nem fog rád jó fényt vetni, sőt. Te sem szeretnéd, ha bármilyen formában is az ex-barátnőjéhez lennél hasonlítva.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_f78492f0513c659e69dab2e47f567202

4. Ne siesd el! Ne vedd túl komolyan a dolgot, és néhány randi után ne kezdj el arról álmodozni, hogy ő lesz a gyerekeid apja, és milyen ruhában fogod kimondani neki a boldogító igent. Élvezd. hogy végre találtál egy srácot, akivel jól érzed magad, és majd kiderül, hogy mi lesz belőle. Ne stresszelj pusztán néhány hét után már azon, hogy hova tart a dolog.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_ed787fdc175785856a153b497bc9b72b

5. Ne akarj folyamatosan a középpontban lenni! Tudjuk, hogy szeretnéd magad a legjobb színben feltüntetni, de óvatosan! Ha folyamatosan magadról beszélsz, és magadat fényezed, könnyen visszás érzéseket válthatsz ki a partneredből. Inkább igyekezz olyan kérdéseket feltenni, amik révén minél többet megtudhatsz róla. A férfiak általában nehezebben nyílnak meg, és kezdenek el beszélni személyes, intimebb dolgokról, a kérdéseiddel azonban segítheted őt. Ha pedig bókolsz neki, elismerő szavakkal illeted, azzal még könnyebben kicsalogathatod a nyulat a bokorból, és megismerheted a valódi arcát.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_2f9d087bb585505730bb811219e9fb9a

6. Ne akard leinformálni! Ha vannak közös barátaitok, ne tőlük próbálj meg kicsikarni különböző infókat, és azok alapján messze menő következtetéseket levonni. Te is annak örülnél, ha az alapján ítélne meg, amilyen vagy, ahogy vele viselkedsz, nem pedig mások véleménye alapján. A barátaidat se hozd olyan helyzetbe, hogy ki kelljen adniuk egy másik barátjukat, különben megsértődsz rájuk. A közösségi média felületei alapján pedig végképp ne szűrj le bizonyos dolgokat, és alakíts ki egy képet magadban róla. A Facebook ritkán tükrözi a valóságot.

Mit-ne-tegy-egy-friss-kapcsolatban_2137a686ea2d8518400417b9dcf011f4

7. Le a teljesíthetetlen elvárásokkal! Ne írj méteres listát, hogy az álompasidnak milyen kritériumoknak kell megfelelnie. Te sem vagy tökéletes, senki sem az, a férfitól sem várhatod el, hogy minden egyes, apró elvárásodnak megfeleljen. Ne írj le valakit egyetlen hiba miatt, tudj mérlegelni, hogy mik azok a szempontok, amik igazán fontosak, és miben nem tudsz, vagy nem akarsz engedni a párodat illetően.

Hozzászólások: