Nem csinálok este házi feladatot a gyerekkel, ezért lehet, hogy sokan rossz anyának tartanak, de nem veszekszem a gyerekkel!

Ma egy olyan anya történetét hoztuk el nektek akiről azt mondják egyesek, hogy rossz anya.

– Nem csak én, hanem a lányom sem akarja este elvégezni a házi feladatát, pedig máskor nincs idő rá. Mindenki tudja, hogy a gyerekek többsége délután különböző foglalkozásokra jár, ezért mire hazaérnek már este van. A szülők szintén este érnek haza a munkából, fáradtan.

Alig tudom elkészíteni a vacsorát, mire asztalhoz ülünk 20-21 óra. Szinte beszélgetni is alig marad időnk, az esti tévénézésről már nem is beszélek. Este le kell ülni a gyerek mellé, hogy megoldjuk a házi feladatot, mert ellenkező esetben holnap úgy jön haza, hogy be lesz írva az ellenőrzőjébe “nem végezte el a házi feladatát, nem készült “. Ilyenkor magamat hibáztatom azért mert nem szántam elég időt a gyerekre.

A lányom nyolcadik osztályos, én pedig rossz anya vagyok. Ő nem akarja megcsinálni a házi feladatát, én pedig nem ülhetek mellette kiabálva, hogy csinálja meg a leckét. Sokat dolgozom és fáradt vagyok, arról nem is beszélve, hogy már nem értem a nyolcadikos algebrát. Be kell pakolnom a mosógépbe, el kell készítenem az ebédet másnapra, takarítanom kell.

Este más programjaim is vannak, üzleti megbeszélések, vásárolni megyek vagy szeretnék egy kis időt magamra fordítani, relaxálni. Aztán van egy férjem, egy idős nagymamám és két cicám, akik szintén egy kis odafigyelést várnak tőlem. Hétvégén kiruccanunk, mert az egész heti munka után jár egy kis pihenés. Ezzel csak azt szerettem volna elmondani, hogy este pihenni szeretnék.

Tudom sokan azt fogják mondani, hogy rossz anya vagyok, szülőnek lenni nagy felelőség és nem szaladhatok el előle. Dolgozom, mert el kell tartani a családot, azt pedig csak a férjem keresetéből nem lehet. Nem jut mindenre idő. Ezért nem akarom, hogy este a házi feladattal foglalkozzunk. Azt akarom, hogy beszélgessünk, mert a gyerekeim örömet jelentenek a számomra, este pedig nincs helye a vitának.

Én még várom, hogy a házi feladat megszűnjön, úgy mint egyes országokban történt. Miért nem lehet bevezetni az iskolában a páros leckéket? – az első lecke csak a teóriából álljon, a második lecke pedig az, hogy a gyerekek használják a gyakorlatban azt amit tanultak. Miért nem lehet megoldani az ilyen dolgokat egy hozzáértő személlyel, miért egy olyan anya segítségére van szükség, aki már rég elfelejtette a fizika és a kémiai leckék megoldását?

Minden változó, az élet nehezebb, de a nap csak 24 órából áll. Már az egészségünk és az erőnk sem a régi, a gyerekek is túlterheltek. Miért nem lehet ezen a dolgon változtatni? Igen úgy tűnik, hogy rossz anya vagyok.

A gyermekem nem akarja elvégezni a házi feladatát, biztosan én vagyok a hibás, mert nem győztem meg arról, hogy ez mennyire fontos dolog. Hogy is tudtam volna meggyőzni mikor én sem szerettem házi feladatot csinálni? Mindig az iskolában készítettem el, órák előtt. Az igaz, hogy szerencsés voltam, mert gyorsan tanultam.

Nevezhettek annak aminek akartok én szeretem a lányom és sajnálom őt, de az emberek szemében én akkor is rossz anya vagyok, mert a lányom lusta. Jó iskola, én is szeretem, csak az a baj, hogy a tanulási rendszer semmit sem változott, minden ugyanúgy van ahogyan az én időmben volt.

Kizártak néhány szabályt és újakat hoztak létre helyettük, megváltoztatták az ideológiát, hosszabb lett a tanév és ennyi. Lehet, hogy itt lenne az ideje annak, hogy a tanterven is változtassanak, azért, hogy ne kelljen éjszakáig leckét csináljunk a gyerekeinkkel. Azért, hogy az a rengeteg szülő ne vitatkozzon esténként a gyerekével, a lecke miatt és most mondjatok azt amit csak akartok, én úgyis rossz anya vagyok.

Hozzászólások: