10 étel, ami megváltoztathatja a szemed színét 60 nap alatt

A szem a lélek tükre. Színe genetikai tulajdonságoktól függ, épp ezért nehéz pontosan megjósolni, milyen is lesz születés előtt. Azonban néhány egyszerű élelmiszer beiktatásával elérheted, hogy olyan tökéletes legyen a szemed színe, mint, amire mindig is vártál.

Hogyan változhat meg a szem színe?

Az írisz egyfajta izomzat, amely szabályozza a pupilla méretét az adott környezetben érő fény intenzitásának megfelelően. Amikor a pupilla mérete megváltozik, az írisz pigmentjei kénytelenek újra beállítani az új helyüket. Ez a változás változtatja meg a szem színét. Ezek a változások azonban nem drasztikusan láthatóak. Ha látható változást szeretnél, annyit kell tenned, hogy változtatsz az étrendeden. Legalább két hónapig naponta rendszeresen fogyasztod az alábbi tíz élelmiszer egyikét ? vagy akár többet is.

63178_szemszinvaltozas-640c


1. Gyömbér
Ódákat zenghetnénk a gyömbér csodás gyógyító hatásairól, de a szem színének változásában is segít.
2. Húsok
A húsok gazdagok olyan különböző ásványi anyagokban, mint a cink és a magnézium, amelyek rendszeres fogyasztása előidézi az írisz színének változását.
3. Dió
Ha szívesen változtatnál a szemed színén, építsd be a mindennapjaidba a dió rendszeres fogyasztását. Fokozatosan világosítani fog rajta.
4. Vöröshagyma
Rendszeres fogyaztása fokozatos változásokat okoz a szem színében, de a bőrrel, hajjal is csodát tesz.
5. Olívaolaj
Az olívaolaj rengeteg bajra gyógyír lehet, de rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szem szivárványhártyájának szép színéhez.
6. Kamilla tea
Ennek az egyébként kiváló stressz- és nyugtatáscsökkentő teának hála, szemed melegebb árnyalatú lehet.
7. Hal
A halételek sokféle vitamin és ásványi anyag gazdag forrásai ? melyek szintén hozzájárulnak szemed színváltozásához
.8. Spenót
A spenót gazdag zeaxantinban és a karotinoidok luteinben, amelyek ?megfiatalítja? a szemet. A spenótban lévő magas vastartalom fényesebbé teszi a szemedet.
9. Méz
Extra mennyiségű méz elfogyasztása nagymértékben fokozza a szem színét. A méznek azonban szervesnek kell lennie. Kitartó méz elfogyasztása után a szem elérheti világosabb árnyalatú, természetes színét.
10. Medveszőlő tea
Ez a nyugtató tea azonnal ellazítja a szemet, így fényesebb árnyalatot kölcsönöz neki.

Hozzászólások:

4 thoughts on “10 étel, ami megváltoztathatja a szemed színét 60 nap alatt”

Comments are closed.