Ha eddig kidobtad a csírázott fokhagymát, ezután nem teszed!

Ha egyike vagy azoknak, akik rendszeresen használnak fokhagymát, akkor pontosan tudod, hogy a csírázásnak indult fokhagyma nem túl jó ízű. Ha eddig kidobtad, a cikk elolvasása után biztosan nem teszed majd!

A fokhagyma önmagában véve is nagyon egészséges, hiszen tele van antioxidánsokkal és a szervezet számára szükséges vitaminokkal. Számos betegség megelőzésére és kezelésére használják a népi gyógyászatban hívők. A csírázásnak indult fokhagyma nem a kukába való az általános tévhittel szemben, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, mint például az allicin, alliin és allil-diszulfid.

Miért ne dobjuk ki?

Egy koreai intézet kutatásai szerint a csírázott fokhagyma a legtökéletesebb választás,ha egészséges, antioxidánsokkal teli zöldségre vágyunk.

csírázott.fokhagyma.-tudasfaja

Dr.Jongsang Kim szerint: ?A növények nagyon érzékenyek a baktériumok, vírusok és rovarok támadásával szemben a csírázás alatt?, emeli ki dr. Jong-Sang Kim, a tanulmány szerzője. ?Ennek köszönhető az, hogy a csírázó növény saját védelmének érdekében különböző vegyi anyagokat, úgynevezett fitoalexineket állít elő, hogy megvédje önmagát. Ezen vegyi anyagok legtöbbje toxikus a mikroorganizmusok és rovarok számára, de előnyös az emberi egészségre.? Állítása szerint a csírázott fokhagyma nagyon hatékony a rák megelőzésében a fentiek miatt.

Az ételmérgezésekkel szemben is nagyon hatékony, hiszen az összes méreganyagot képes kitisztítani a szervezetből és megvéd a további fertőzésekkel szemben.

Hozzászólások: