10 GYULLADÁST OKOZÓ ÉTEL

Összeszedtünk 10 olyan ételt, amik nagyban hozzájárulnak bizonyos gyulladások kialakulásához. Az étrendünk megváltoztatásával sokat segíthetünk abban, hogy a szervezetük egészségesebb legyen. Itt van tehát 10 olyan étel, amiket jobb elkerülni.

2015-09-28_070808

Cukrok

A bolti cukor, vagy a kész süteményekben, üdítőkben található cukor, nagy eséllyel okozhat gyulladást a szervezetben. Vannak olyan termékek, amik egészségesebbek, és megfelelőek a cukor helyettesítésére, mint például a mézfű, a melaszt vagy a méz.

Főzéshez használt olaj

A mogyoró vagy kukoricaolajnak nagyon magas az Omega-6 zsírsav tartalma, így ez is egy gyulladást okozó anyag. Egészségesebbek azok az olajok amik Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mint például az olívaolaj.

Transzzsírok

A transzzsírok, ezek elsősorban a készen kapott ételekben, valamit a rántott és gyors ételekben találhatóak meg. Szintén gyulladást idézhetnek elő és emelik a rossz, LDL koleszterin szintet. Figyelmesen olvassuk át a címkéket és kerüljük el a transzzsírokat.

Tejtermékek

Ez elsősorban a laktóz érzékenyekre veszélyes. De számukra is van megoldás, hiszen már mandulából és rizsből is készül tej, amit bátran fogyaszthatnak.

Néhány hústermék

A kukoricával és szójával táplált állatok húsa, fokozottan gyulladás okozó. Sokkal egészségesebb, ha legeltetett állatok húsát vásároljuk, vagy kihagyjuk a húst az étrendünkből és a fehérjét babból, mogyorókból és magokból pótoljuk.

Alkohol

Az alkohol fogyasztása minden szempontból egészségtelen. Leginkább a májban, a torokban és a gégében okozhatnak gyulladást. Persze mértékkel fogyasztható, rengeteg kutatás kimutatta hogy napi egy pohár bor, vagy egy kis pálinka nagyon egészséges a szervezetre, de persze csak mértékkel ajánlott.

Finomított liszt

A fehér finomított liszt szinte elkerülhetetlen, hiszen a kenyérben, a tésztákban és a süteményekben is megtalálható. Sokkal egészségesebb, ha teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztunk.

Mesterséges adalékok

A mesterséges adalékokat minden boltban vásárolt termékben megtaláljuk, ezért még nehezebb elkerülni, mint a finomított lisztet. Az egyetlen megoldás, ha magunkbak készítjük el az ételeket és magunkbak termeljük a zöldségeket is.

Hozzászólások:

3 thoughts on “10 GYULLADÁST OKOZÓ ÉTEL”

Comments are closed.