Neked is folyik a nyálad amikor alszol? Ezt árulja el rólad!

Amikor egy baráti összejövetelen vagy és esetleg még ott is alszotok az adott helyszínen, félsz, hogy mit fogsz csinálni alvás közben. Például: “Mi van, ha beszélek álmomban? Vagy folyik a nyálam, ez a legtöbb ember számára kínos. A nyáladzás nem rossz, mert valójában annak jele, hogy nyugodt vagy. Ráadásul majdnem minden embernek folyik a nyála alvás közben, de ezt sokan nem ismerik el. Ne szégyelld, hanem legyél büszke rá.

Az alvás fázisai sorrendben követik egymást

A non-REM fázis az alvásidő 80 százalékát teszi ki.

1 stádium: az ébrenlét és az alvás közti átmenet, az alvás 5-10%-át teszi ki. Az izmok tónusa csökken, a szemmozgás lassul, pislogás nincs.

2. stádium: a felületes alvás, ez az alvási idő 50%-a. Az izmok tónusa tovább csökken, a szemmozgás megszűnik.

3. stádium: közép mély alvás, az alvásidő 5-10%-át teszi ki.

4. stádium: mély alvás, felnőtteknél az alvási idő 15-20%-át teszi ki, gyermekeknél és az időseknél sokkal kevesebb.

Mivel a 4. stádiumban vagy a legnyugodtabb, valószínű, ezért nyitod ki a szádat, ennek következtében a nyál pedig kifolyik. A test nem termel folyamatosan nyálat alvás közben. A nyitott száj jelez a testnek, hogy mély álomban vagy. Alvás közben a száj bezárása nem létfontosságú.

A nyáladzás azt jelzi, hogy az álmok úgy alakulnak, ahogy annak lennie kell. A szájszárazság pedig azt jelentheti, hogy nem tudsz mélyen aludni. Összességében a nyáladzás egészséges.

A jó alvás gondoskodik arról, hogy jobban teljesíts mind a munkahelyeden, mind pedig az iskolában. A pihentető alvástól az embernek jobb hangulata lesz másnap.

A jó éjszakai alvás azt jelenti, hogy az agyad regenerálódik a szabad gyökök okozta károktól. Egereken végzett vizsgálat kimutatta, hogy az alapvető fontosságú DNS-eket is javítja.

Hozzászólások: