6 fontos tény a flörtölésről, amit eddig nem tudtál

A flört az ismerkedés egy kellemes fázisa, egy játék, amivel igyekszünk közelebb kerülni a másikhoz, és amivel jó esetben mindkét fél remekül szórakozik. Néha kicsit játszmázásnak is tűnhet, és olyan is van, hogy nem éri meg folytatni vagy a végtelenségig húzni. Ugyanakkor nemcsak az ismerkedési fázisnak lehet a része, hanem egy hosszabb ideje tartó kapcsolatban is flörtölünk néha egymással. Vannak olyan nemzetek, amelyeknél a flört a mindennapi élet része kapcsolati státusztól függetlenül, például az olaszok akkor is belemennek egy laza verbális játékba egy idegennel, ha komoly párkapcsolatuk van. Az ismerkedésre használt flörtölést viszont könnyen el lehet rontani, néha elég egy mondat, hogy elmenjen tőle vagy tőlünk a másik kedve. Mit lehet tenni, hogy a flört kellemes legyen?

Már a megjelenés is elveheti a kedved

Az ember kedvét a hozzá közeledő már a megjelenésével is elveheti a flörtöléstől; az igénytelenség és az alapvető higiénia hiánya is taszító lehet mindkét nem számára, és az első akadálya lehet annak, hogy valaki belemenjen egy laza flörtben egy idegennel.

Ha ez az igénytelenség jellemző a viselkedésre és a beszédre, az szintén riasztóan hat, és elvágja az utat a flört előtt.

sdsbs

A titokzatosság ne legyen manipuláció

Sokan szeretik, ha valaki flörtölés közben egy kicsit ravasz, de ez nem összekeverendő a manipulatív viselkedéssel, sokkal inkább jelent egy kis kiszámíthatatlanságot és olyan titokzatosságot, ami a flörtöt érdekessé teheti.

Izgalmassá és szórakoztatóvá teheti az ismerkedést, amikor nem jósolható meg egyértelműen, hogy a másik mit fog válaszolni, hogyan fog reagálni, de ez csak akkor érvényes, ha ez a rejtélyesség nem frusztráló, és a célja nem a másik befolyásolása.

Az agresszió nem lehet út

Mindkét nemet elriasztja az agresszió, ami nemcsak a viselkedésben, hanem a szavak szintjén is megmutatkozhat.

Ha valaki agresszívan, dühösen, folyamatosan trágárkodva kommunikál, és a trágár kifejezések sorozatos használata nem egy jól elhelyezett stíluselem, hanem dühöt, haragot és mérget sugároz, akkor ez szintén megöli a flörtöt.

Ne beszélj az exről!

A flört során felvetett témák igen színesek lehetnek, de többnyire lelombozó hatású, ha valaki az exéről kezd hosszan beszélni.

Ez a könnyed játék nem terepe annak, hogy a résztvevők korábbi csalódásokat, párkapcsolatokat elemezzenek, ezért ha valaki nem akarja, hogy a másik gyorsan lelépjen a közeléből, jobban jár, ha elkerüli az ?ex? emlegetését.

Egy mondattal el lehet rontani

Az ismerkedős flört egyik furcsa jelensége az, hogy akár egy mondattal el lehet rontani mindent. Van egy első benyomás a másikról, ami alapján lehet szimpatikus, de még nincs semmilyen korábbi tapasztalat, nem látunk bele a másik fejébe, nem ismerjük, nem látjuk át a személyiségét.

Ebben a helyzetben elég egy olyan kijelentést tenni, ami azt érezteti velünk, hogy nem a számunkra megfelelő ember áll mellettünk. Ezek, a flörtöt egy pillanat alatt elvágó kijelentések olyan információkat tartalmaznak, amelyek számunkra életünk alappilléreivel teljesen ellentétesek.

Például egy férfi azt mondja egy kutyatulajdonos nőnek, aki a házi kedvencét szinte családtagként kezeli, hogy ?utálom az ebeket?. Vagy az egyik fél azt mondja egy családcentrikus, pontosabban olyan élethelyzetben lévő embernek, aki már gyereket szeretne, hogy ?utálom a gyerekeket.? Ezek a mondatok olyan ellentétet takarnak, ami egy pillanat alatt véget vethet a flörtnek.

Ha flört közben egy hirtelen kijelentésed után a partnerednek lefagy az arcáról a mosoly, majd távozni akar, akkor valószínűleg sikerült megtalálnod a gyenge pontját.

A flört út a randihoz

Egy ismerkedős flört néha úgy tűnik, mint egy könnyű játék, aminek nincs is jelentősége, hiszen csak idétlenkedünk egy pohár ital mellett a bárpultnál.

Valójában viszont ez az első lépés, ami, ha jól sikerül, út lehet az első randi felé.

Éppen ezért a lazulás mellett illik figyelmesen meghallgatni a másikat, követni a mondandóját, azaz úgy reagálni, mint ahogyan egy első randin is tennénk.

Hozzászólások: