10 Eltitkolt félelem, amiről a férfiak nem szívesen beszélnek

Tévedés azt gondolni, hogy a férfiak semmitől sem félnek!

“Lehetséges egyáltalán, hogy a férfiaknak félelmei legyenek, ráadásul elég szép számmal? De hát ők olyan erősek!” – ezt legfeljebb azok a nők mondanák, akik soha nem éltek férfiakkal, sem párkapcsolatban, sem testvérként. Mert hogy bizony a pasiknak is vannak ám félelmeik, amelyet bár igyekeznek titkolni a nyilvánosság és legtöbb haverjuk elől, a párjuk azért ezekről leggyakrabban előbb-utóbb tudomást szerez…

A kinézetük

Bár a nőkkel sokkal több sztereotípia jön szembe nap mint nap azzal kapcsolatban, hogyan is kellene kinézniük, a férfiak is gyakran méregetik magukat a tükörben és hasonlítják össze magukat az ‘ideális’ férfi alakjával. A férfi legnagyobb félelme, ha valaki megemlíti neki, hogy sörpocakot eresztett.

Pénz

Ez az egyik legfontosabb ok, ami miatt a férfiak aggódni szoktak. Még akkor is, ha nincsen komoly kapcsolata, egy férfinak fontos az anyagi biztonság.

A magasságuk

Hogy is ne aggódnának emiatt, ha az “ideális férfi” egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy magas? A nők sokkal jobban szeretnek olyan férfival lenni, akire szó szerint felnézhetnek.

Más férfiak

A férfiak féltékenysége nem annyira kézenfekvő, mint a nőké, de az önbizalmukat ugyanannyira bántja, mint a nőkét. Ők is aggódnak, ha bejön a képbe egy vicces, elragadó férfi kolléga, még ha nem is említik meg ezt párjuknak.

Kevés párkapcsolati tapasztalat

Gyakran megesik, hogy sokkal tapasztaltabbnak mutatja magát egy férfi: a valóságosnál több ex-barátnőt ‘vall be’ kedvesének, hogy jártasabbnak tűnjön a párkapcsolatokat illetően.

Testszőrzet

Ha kevés: mi van, ha túl gyerekesnek tartanak? Ha sok: nem túl ijesztő vagy kellemetlen? És akkor még a haj mennyiségéről nem is beszéltünk…

Diéta

“Fogyózom” – ezt ritkán hallani egy férfi szájából. Pedig ők is ugyanannyit foglalkoznak a testsúlyukkal és azzal, hogy jó formában legyenek.

Kapcsolat a barátnőjükkel

A női magazinokban tonnaszám olvashatunk cikkeket arról, hogyan kell megmenteni egy párkapcsolatot. A férfiak ezzel szemben vajmi kevés hasonló információt kapnak a témával kapcsolatban, pedig ők is ugyanúgy rosszul érzik magukat, ha valaki nem stimmel a kapcsolatban.

Hány partnere volt azelőtt a barátnőjének

Ami történt, megtörtént, és ez mind a múlt része – de egy férfi sem szeretne szembesülni azzal, hogy jóval kevesebb partnere volt ezelőtt, mint a párjának. Ha pedig jóval több, azt sem szeretné kedvese orrára kötni.

Az érzelmek felvállalása

A férfiak nem sírnak! – hányszor hallottuk ezt gyerekkorunkban. Pedig nekik ugyanúgy vannak érzelmeik, és bizony sírni is szoktak. De nem véletlen, hogy már az egész fiatalkorban ‘megtanult’ szabályok szerint élnek, és mély érzelmeiket nem merik kimutatni.

Hozzászólások: