Ez történik… ha kávét iszol éhgyomorra

Az első dolog, a legtöbb családnál, reggel ébredés után, hogy bekapcsolják a kávéfőző gépet. Isznak egy csésze erős kávát, hogy frissen kezdődjön a napjuk. Vannak, akik még csak nem is reggeliznek, hanem egyenesen éhgyomorra fogyasztják.

Néha egy mozgalmasabb napon, ha nincs lehetőség ebédelni, akkor is gyakran nyomják el az éhség érzetet egy csésze kávéval, hiszen csökkenti az étvágyat és növeli az energiát. Azonban a kávé fogyasztása éhgyomorra, negatív hatással van az egészségre.

  • Gyomorsav növelő

A kávé éhgyomorra gyomorsav növelő hatású.Ha túlzottan sok a gyomorsavad, gyomorégést és emésztési zavarokat okozhat.

A magas savtartalom végül súlyos hasi problémákhoz vezethet, mint a gyomorfekély, bél szindróma vagy a savas reflux betegség.Az olcsóbb kávénak általában magasabb a savtartalma, ami tovább súlyosbítja a problémákat.Ez az egyik oka annak, hogy a minőségi kávét jobban meg kell fizetni.

  • Szorongást és stresszt okozA kávéfogyasztás súlyosbította a szorongás és a stressz tüneteit.Főleg ha éhgyomorra fogyasztod.Az élelmiszer emésztése nyugtató hatással van az emberre, ezért nagyon fontos, hogy egyél, mielőtt kávéznál.
    • Negatív hatással van a hormonokra

    Sajnos számos kutatás igazolja, hogy a éhgyomorra fogyasztott koffein erősen kihat az alvásra. És belép a képbe a kortizol nevű hormon: a koffein azt jelzi a szervezetnek, hogy korizolt termeljen (ezért megdobogtatja a szívedet, mivel a kortizol emeli a pulzusszámot is). A stresszhormon pedig jóval azután is jelen van a szervezetedben, hogy a kávénak és jótékony hatásainak már híre-hamva sincs.

    Ha a fentiek közül bármelyik tünetet észreveszed magadon, akkor fogd vissza a kávé fogyasztást néhány napig, csak azért, hogy megbizonyosodj róla hogy a koffein vagy valami más a probléma okozója.

    Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Hozzászólások: