Ne törődj a koroddal, nem lehetsz túl idős ahhoz, hogy boldog légy!

Egy bizonyos életkor betöltése után több hölgy nem tud örülni az életnek, még akkor sem, ha az idős napjaikig van még jó pár év.

Annyiszor hallottam ezeket a szavakat nőktől, de férfiaktól soha sem ,,- Nekem már túl késő, hogy tanuljak, hogyan járjak órákra 35 évesen? Túl késő már számomra, hogy a szerelemre gondoljak, nemsokára 50 éves leszek. Számomra késő már, hogy egy új párkapcsolatban éljek mert ő 3 évvel fiatalabb mint én. Túl késő már számomra, hogy szépen, elegánsan öltözzek ez már nem való az én koromban.”

Az életkor

Az életkorhoz általában három féle hozzáállás létezik, túl késő, nagyon korai vagy egyszerűen eltitkoljuk az életkort azért, hogy mások ne tudják, hogy túl korai vagy túl késő már a számunkra az adott dolog.

Azt a mondatot viszont nem igazán hallani, hogy most van itt az ideje. Minden ami az életünkben történik, mindig a megfelelő pillanatban történik, mert akkor vagyunk felkészülve az adott dologra.

Van akinek nem volt ideje, hogy tovább tanuljon 20 évesen, mert a család vagy a gyerekek voltak az első helyen, de 35 éves korában lett elég ideje. Van olyan hölgy is aki beleszeret egy nála fiatalabb férfiba, tulajdonképen a kor nem számít. Van aki 20 éves korában egyszerűen öltözködik, de 40 éves korára rájön arra, hogy sokkal jobban néz ki elegáns ruhákban.

Amikor egy nő ilyen döntéseket hoz, akkor a környezetében élő emberektől rögtön azt hallja, hogy túl késő, nem való már ilyesmi a te korodban. A sztárok világában kissé más az életkorhoz való hozzáállás, Janet Jackson 50 éves korában maradt terhes. Egy másik eset, Jennifer Lopez 47 éves korában lett szerelmes egy nála 17 évvel fiatalabb zenészbe. Több ember ellenezte ezt. Mégis mit kellene tennie egy érett és szép nőnek?

Sajnos két számjegy és néhány szó elveheti egy nő kedvét a normális élettől. Mondja már meg egy szakértő, hogy mikor nem késő egy nő számára gyereket szülni, mikor nem késő szeretnie, tanulnia és karriert építenie? És melyik az az életkor, amikor a narancsbőr elfogadható? Vajon az életkor meghatározza egy ember erejét és tehetségét?

Miért van ez máshogy és miért más az emberek véleménye, ha egy férfiről van szó? Ha egy férfi 48 évesen nősül meg és ekkor születik gyereke, akkor mindenki gratulál neki.
Az élet rövid. Mindent meg kell tennünk, hogy kihasználjuk az időt, még akkor is, ha már elmúltunk 50 – 60 évesek.

Egy a napjainkban élő nőtől az emberek elvárják, hogy tanult, ápolt, sikeres legyen. Legyen egy hobbija, sportoljon, tartsa rendben a házat és vezesse háztartást, neveljen 2-3 gyereket és még a férjéről is gondoskodjon. Nem megengedett a fáradtság, a körmök és a frizura mindig tökéletes kell legyen. Mindezt a megfelelő életkorban kell csinálni, de melyik is a megfelelő életkor?

Hölgyeim ne figyeljetek azokra az emberekre, akik a kor miatt mutogatnak rátok. Foglalkozzatok olyan dolgokkal amivel szeretnétek, tanuljatok idegen nyelveket, öltözzetek elegánsan és legyetek szerelmesek. Mindenki csak saját maga tudja, hogy mire képes és mennyi ereje van.

Forrás

Hozzászólások: