A gyereknek néha nagyobb szüksége van az édesapjára, mint az édesanyjára!

Sok esetben egy apa fontosabb szerepet játszik a gyerek életében, mint az anya. Emlékszel a legjobb gyerekkori barátodra? Lehet, hogy nem is egy volt, hanem több.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekkorban kötött ismeretségek szinte az egész életünket befolyásolják. Ami még ennél is fontosabb, az a szülő és gyerek közötti kapcsolat, mert így alakul ki a barátkozás alapja, vagy ellenkező esetben a szociális fóbia.

Azoknak a gyerekeknek nehezebb az ismerkedés, akikkel a szülők nem foglalkoznak.
Milyen kapcsolat van a családi élet és a kapcsolatkialakítás között? A Pennsylvániai egyetem kutatói kidolgoztak egy tanulmányt, ennek a kérdésnek a megválaszolására.

687 család viselkedését elemezték attól az időponttól, amikor a gyerek hatodik osztályba ment és nyomon követték a nyolcadik osztály elvégzéséig. Heo Va Mak, Gregory Fosko és Mark Feinberg kutatók az alábbi következtetésre jutottak.

A gyerek és barátai közötti kapcsolat szorosan összefügg a gyerek és a szülei közötti kapcsolattal. Azok a gyerekek akikkel egyik vagy a másik szülő nem foglalkozik, sokkal nehezebben barátkoznak és általában magányosnak érzik magukat.

Az apa és a gyerek közötti kapcsolat különleges

Úgy tűnik, hogy a gyerek és az apa közötti kapcsolat sokkal fontosabb, mint a gyerek és az anya közötti kapcsolat. Azok a gyerekek akiket az apjuk figyelmen kívül hagy sokkal jobban ki vannak téve a társadalom iránti fóbia kialakulásának, amikor felnőtté válnak, a magánynak mivel nem tudnak kapcsolatokat kialakítani.

“Azt vettem észre, hogy amikor egy apa figyelmen kívül hagyja a gyermekét, akkor alakul ki a társadalom iránti fóbia” – nyilatkozta a szakértő.

A gyerekeknek szükségük van arra, hogy mind a két szülővel jó legyen a kapcsolatuk. Ez nem azt jelenti, hogy csak azok a gyerekek képesek a sikerre akiket mind a két szülő nevel, hanem arra emlékeztet, hogy az apák és az anyák is fontos szerepet töltenek be a gyerekek életében.

“Azt gondolom, hogy ezek az eredmények azt bizonyítják, hogy a családokban összetartás, békesség és harmónia kell legyen. Lehet, hogy néha elfelejtjük azt, hogy mennyire fontos a család és a jó kapcsolat a gyerekek és a szüleik között?”

Mit jelent a társadalom iránti fóbia?

Sajnos ez a dolog sokkal több embernél kialakul mint ahogy azt gondolnánk, a legelterjedtebb érzelmi probléma a világon, a társadalom 7 százalékát érinti. A társadalom iránti fóbia abban nyilvánul meg, hogy az illető személy fél ismerkedni, ezt magyarázta el Thomas Richards pszihológus a Szociális Szorongás Társulatának elnöke.

A gyerekeket szeretni kell! Ha úgy érzik, hogy figyelmen kívül hagyja őket valamelyik szülő, akkor nehezen fognak ismerkedni, beilleszkedni a közösségbe, és ha az apa nem foglalkozik velük, később kialakulhat a közösséggel szembeni fóbia. Szerencsére ezt kezelni lehet egy hozzáértő terapeuta segítségével, de jobb elkerülni a kialakulását.

Forrás: bidista.com

Hozzászólások: