Milyen pózban alszol? Ezt árulja el rólad!

Az, hogy hogyan alszol, rengeteg dolgot elárul félelmeidről, vágyaidról, hiszen alvás közben nem kontrollálod magad. Ismerd meg a testhelyzetek jelentését!

Az álmokban megjelenő szimbólumokból sok mindent megtudhatsz magadról, hiszen tudatalattid üzeneteit ?olvasod?.

Tudatalattid üzeneteit ismerheted meg akkor is, ha megfigyeled azt, hogy miként alszol. Az alvásra különösen érvényes a testbeszéd, mivel a mozdulataidat nem kontrollálod, hiszen ilyenkor kikapcsol a tudat.

sleep-positions1

Testhelyzetek és jelentésük

Embrióhelyzet

Ha alvás során az úgynevezett embrióhelyzetet veszed fel, akkor arra következtethetünk, hogy szégyenlős vagy, kissé félénk, tartasz a mindennapi nehézségektől, igyekszel kikerülni a mindennapi konfliktusokat. Abból, hogy a karok és a lábak szinte összezáródnak tested előtt ? zárkózottságra következtethetünk. Ez a helyzet utalhat a munkáddal kapcsolatos nehézségeidre is. Az azonban még kérdéses, hogy ez az alvó helyzet előnyös vagy hátrányos-e az egészségedre.

Oldalt fekvés

Ha az oldalt fekvést részesíted előnyben, megbízható, realista ember vagy, emellett hajlasz arra, hogy szertelen legyél, és nem veszel mindent komolyan.

Összekulcsolt kéz és láb

Ha alvás közben akár a kezed, akár a lábad összekulcsolod, férfi esetében sikertelenségtől, nő esetében pedig támadástól való félelemre és védekezésre utal testtartásod.

Ökölbe szorított kéz

Ha alvás közben mind a két kezed ökölbe szorítod, akkor agresszióra következtethetünk. Ha férfiként alszol így, akkor feltételezhetjük, hogy esetleg tudat alatt harcolsz a melletted alvó nővel. Abban az esetben pedig, ha egyébként nyugodt nő vagy, akkor ez a gesztus elárulja, hogy a lelked mélyén szívesen uralkodnál másokon.

Kinyújtott végtagok

Ha végtagjaid a lehető legmesszebbre kinyújtod, akkor hajszolod a sikert, nem adsz fel semmit, élvezed az élet kínálta lehetőségeket, bízol saját magadban, győzni akarsz.

Hátonfekvés

A hátonfekvés elősegíti a vérkeringést. Ha ilyen helyzetben alszol, akkor nagy valószínűséggel kissé ideges természetű vagy, szőrszálhasogató, túlságosan magas lángon égsz, különösen akkor, ha az egyik lábad kissé keresztbe rakod a másikon.

Kéz a fej fölött

Ha alvás közben a kezed a fejed fölé teszed, akkor környezetednek nyugodt emberrel van dolga. A munkádban törekszel rá, hogy elérd a maximumot. Az élet nagyon könnyű számodra, szinte semmi nem okoz nehézséget. Gyerekeknél ez a póz gyakran megfigyelhető.

Összegömbölyödés párnával

Nem túl gyakori póz. Általában azoknál a nőknél figyelhető meg, akik éppen most vesztették el férjüket, barátjukat vagy a munkahelyüket. Ha összegömbölyödsz, és alvás közben magadhoz szorítod párnádat, akkor még nem dolgoztad fel veszteséged, ragaszkodsz a múlthoz.

Oldalt, hasonfekvés

Ha kissé oldalra fordulva hason fekszel, akkor szentimentális vagy, és az életben a könnyen megszerezhető örömökre fókuszálsz.

Hasonfekvés

A leginkább kedvelt alvópóz a hasonfekvés. Sok ember az egyik lábát felhúzza, és kezeit a feje mellé teszi. A jobb oldalon való alvással együtt ez a helyzet a legnépszerűbb.

Az emberek 62%-a veszi fel az éjszaka folyamán valamennyi időre ezt a helyzetet. Ha nálad is leginkább ez a mód dominál, akkor eléggé egocentrikus vagy, úgy érzed, hogy körülötted forog a világ, és gyakran e szerint is viselkedsz környezeteddel.

Állra helyezett kéz

Ha alvás közben az álladra rakod a kezed, az azt a tulajdonságod árulja el, hogy örömöd leled abban, ha valakit kikezdhetsz.

Keresztben fekvés

Ha az ágyban keresztben fekszel, akkor utópisztikus illúzióid vannak a jövővel kapcsolatban.

Hozzászólások: