Miért szeretik jobban a gyerekek a nagyszülőket, mint a szülőket?

Elgondolkodtál már azon, miért szeretnek a gyerekek a nagyszülőknél lenni? Miért sírnak, mikor haza kell menni tőlük? Miért akarnak néha a nagyszülőknél élni? A pszichológusok szerint ez nagyon egyszerű.

Dr. White Fisher szerint azért, mert a gyerekek sok időt töltenek a nagyszüleikkel és mert a nagyszülők jobban megértik őket és a vágyaikat, mint a szüleik.

A szülőknek dolgozniuk kell, hogy megteremtsenek mindent, amire a családnak szüksége van. A legtöbben ezért, a nagyszülőkre bízzák a gyerekeket, mert ez egyszerű és kényelmes megoldás.

A nagyszülők valamikor szülők voltak, felneveltek már néhány gyereket, tapasztaltabbak, jól ismerik mit akarnak a gyerekek. A nagyszülők nagyon szeretik az unokákat és úgy kezelik őket, mint a hercegnőket, vagy hercegeket.

A szülők is szeretik a gyermekeiket, de ők nevelnek is. Néha kiabálnak, sarokba állítják a gyereket, nem mindig veszik meg azt amire vágyik, a gyerek nem ehet akkor édességet amikor akar, nem játszhat késő estig és még sorolhatnánk. Ezzel szemben a nagyszülők sokkal több dolgot megengednek, elhalmozzák a gyerekeket szeretettel és persze édességgel. A nagyszülőknek több idejük van, ráérnek játszani az unokákkal, nem mondják azt, hogy most fáradtak.

A nagyszülőknek nem kell ajándékokat vásárolniuk ahhoz, hogy az unokák szeressék őket, mert tudják, mit kell adniuk a gyerekeknek, ami még a játéknál is fontosabb. Szeretet, törődés, odafigyelés, jókedv. Ha a gyerek mesét akar, a nagyszülők mesélnek, ha édességet kér, megkapja még akkor is, ha éppen ebéd idő van.

A gyerekek mindent elmesélhetnek a nagyszülőknek, még azt is, hogy a szülők valamit nem engedtek meg nekik. A nagyszülők nem lesznek dühösek, ha romlik a tanulmányi eredményük.

Kedves szülők, ne aggódjatok ezért, a gyerekek nagyon szeretik a szüleiket is. A nagyszülők nem pótolhatják a szülőket és nem is akarják. Ha a nagyszülők nevelnék a gyerekeket, ők hoznának szabályokat és büntetnének, ha valamit nem jól csinálnak, akkor a gyermekek a szülők iránt éreznének úgy, mint a nagyszüleik iránt.

Hozzászólások: