Miért a hosszú időn át egyedülálló nők a legboldogabbak

Ha randizásról van szó, az intelligens nők igen válogatósak. Inkább várnak a megfelelő férfira, mintsem társadalmi nyomásra vessék bele magukat egy kapcsolatba. A statisztikák szerint egyre több nő választja és élvezi is az egyedüllétet. Ennek oka pedig igen egyszerű: így boldogabbak.

A társadalmunkban egyedülállónak lenni egyet jelent a szomorúsággal, a magánnyal, a boldogtalansággal. A valóság azonban egészen más. Valójában az egyedülálló nők boldogabbak, mint kapcsolatban élő társaik. Most megtudhatod, miért.

1. Több idejük jut magukra

A kapcsolatban élő nők gyakran panaszkodnak, hogy nincs elég idejük magukra. Vagy a párjukkal foglalkoznak vagy a gyerekeket látják el. Ha egyedülálló vagy, minden idődet magadra szentelheted. Elmehetsz a manikűröshöz vagy koncertre. Te vagy az életed irányítója.

2. Nincs rajtuk a nyomás, hogy megfeleljenek a párjuk elvárásainak

Emlékezz a párod szülinapjára, lepd meg Valentin-napon, tervezz romantikus utazást kettőtöknek, mindig légy tökéletes tetőtől talpig, és a listát még hosszan lehetne folytatni. A párkapcsolat kemény munka és időnként kimerítő lehet. Egy egyedülálló nő nem azért öltözik fel, mert valakit le kell nyűgöznie. Mindent a saját kényelmére tehet, és ezzel biztosan elkerüli a felesleges stresszt.

3. A karrierjükre összpontosítanak, és felfedezhetik, mi az, amit igazán akarnak

Nem minden esetben, de legtöbbször a nők a vágyaikat, az álmaikat feladják, mikor komoly kapcsolatuk lesz. Ennek több oka van. Próbálnak mindenkit boldoggá tenni, ezért feláldozzák a saját boldogságukat. Az egyedülálló nők viszont gondtalanok. Ambiciózusak, jobban tudnak a saját céljaikra koncentrálni. Megvannak a prioritásaik, ezért sikeresebbek és boldogabbak is.

4. Nem érdekli őket, hogy mit szólnak mások

Ha régóta vagy egyedül, rájössz, hogy az egyetlen ember, aki ítélkezhet feletted, te magad vagy. Hiszel magadban, és elkezd nem érdekelni, hogy mások mit mondanak. Már nincs szükséged arra, hogy másoktól kapj megerősítést, tehát boldogabb is vagy.

5. A többi kapcsolatuk jóval erősebb

Ha kapcsolatban élsz, a legtöbb időt a pároddal töltöd. A családodra és a barátokra alig jut időd, ennek következtében eltávolodsz tőlük. Azonban, ha egyedülálló vagy, gyakrabban találkozhatsz velük, és minőségi időt tölthettek együtt. A köztetek lévő kapocs így erősebb lesz, ettől pedig te magad is boldogabb leszel.

6. Többet utaznak és kevesebbet aggodalmaskodnak

Az egyedüllét nagyon inspiráló tud lenni. Más szögből nézheted a világot, és megtapasztalhatsz olyan dolgokat, amiket egy kapcsolatban sohasem. Többet utazol, felfedezed a körülötted lévő világot. A saját társaságodban megtalálod a lelki békédet.

Hozzászólások: