A buták tragédiája nem a butaságban rejlik, hanem abban, hogy okosnak hiszik magukat! 10 gondolat egy pszichoterapeutától!

Vladimir Levi egy orosz író, pszichoterapeuta. Több könyvét is lefordították más nyelvekre, ma tőle válogattunk 10 okos gondolatot.

10 gondolat egy pszichoterapeutától

  1. Három dolgot nem lehet kizárni az életből: kockázat, kár, esély a boldogságra.
  2. Kíváncsiság – a legjobb ellenszere az irigységnek. Próbáld meg a világ jó oldalát nézni, ekkor felismered, mennyi minden van, ami boldoggá tesz és az irigységre nem lesz okod.
  3. Az ember olyan, mint a film a fényképezőgépben. Csak rajtunk múlik, milyenek vagyunk és mely dolgokkal töltjük meg a hétköznapjainkat.
  4. Nem csak azok vannak szeretve, akik megérdemlik, akik jók. A külsőnek nem sok köze van a szeretethez. A szeretet nem a sikertől, a külsőtől, a műveltségtől, vagy a gazdagságtól függ. Nem lehet kiérdemelni, a szeretetet csak adni és kapni lehet.
  5. Sokan elégedettek akarnak lenni, de ez csak rajtuk múlik. Légy elégedett, értékeld önmagad.
  6. A buták tragédiája nem a butaságukban rejlik, hanem abban, hogy okosnak gondolják magukat.
  7. A depresszió egy olyan állapot, amikor könnyebb egy teherautóról lepakolni az összes téglát, mintsem észrevenni, mennyi jó dolog vesz körül.
  8. Egy kiút nélkülinek tűnő helyzetből a kijárat ott van, ahol a bejárat volt.
  9. Minden amit mondasz felelősséggel jár, felelős vagy önmagadért és azért akinek mondod.
  10. A lelkiállapot olyan, amilyennek érezzük a jelenlegi helyzetünket, amit a múltból tanultunk és amilyennek a jövőt akarjuk.

Forrás: bidista.com

Hozzászólások: