“KÖZELEG A TÉL” – MIT TARTOGAT SZÁMUNKRA A JÖVŐ?

Talán sokan nem értenek majd egyet ezzel a cikkel, de nem bírom tovább magamban tartani mindazt, amit a jelenlegi helyzetről gondolok. Az emberiség és főleg Európa olyan nehézségek előtt áll, amire láthatóan nincsen felkészülve.

Nem véletlenül választottam a Trónok Harca ismert frázisát. A világ – de per pillanat leginkább Európa és így az európai közösség maga – olyan megoldásra váró problémákkal néz farkasszemet, amire a 10. század óta nem volt példa. Hogy mik ezek a problémák? Lássuk csak:

  1. Az újkori népvándorlás
  2. A nemzetközi terrorizmus
  3. A globális felmelegedés

Ezek persze meglehetősen elcsépeltnek hatnak elsőre, de engedjétek meg hogy egy kicsit jobban is kifejtsem, mire is gondolok:

1. Az újkori népvándorlás

Mióta Európában megnyíltak a határok és az EU tagországokban élőknek lehetőségük nyílt arra, hogy más EU tagállamokba költözzenek és ott dolgozzanak, megkezdődött az újkori népvándorlás. A keleti blokkban és a balkán térségben élők jelentős többsége költözött Nyugat-Európába /Németországba, Angliába, stb./ így egyre jelentősebb diaszpórák alakultak ki a különböző fejlett országokban. Ezzel egyetemben az EU-n kívüli területekről – főleg a nagyon szegény, vagy háború sújtotta – is egyre többen költöztek Európába. Így az elmúlt 10-15 évben egyre több náció zsúfolódott össze a nyugati országokban, ami komoly feszültségeket szült az ott élők és a betelepült etnikumok és vallási csoportok között. Pedig az így érkezett bevándorlók többsége gazdasági bevándorlónak minősült: dolgoztak, adót fizettek és mindannyian a jobb élet reményében érkeztek nyugatra. Így bár jelentősek voltak a feszültségek, alapvetően nem olyan tömegekről szólt a fáma, akik “eltartására” közpénzt kell fordítani.

Az újkori népvándorlás eddig szofisztikált keretek között zajlott de úgy tűnik, hogy ez a tendencia most megváltozik. Az elmúlt hetekben sok cikketolvashattunk arról, milyen feszült helyzet alakult ki, például a Brit határ mentén… Számos helyen írtak már arról, hogy azok az emberek, akik például a magyar határ mentén várnak, vagy az elmúlt hónapokban érkeztek az EU-ba, még csak a menekültáradat első hullámát alkotják. Azokat, akiknek volt pénzük… De a nagyja még hátra van.

ITT szeretnék kitérni egy nagyon fontos dologra: Azok, akik a háború és pusztítás – és gyakran az Iszlám Állam – elől menekültek Európába, súlyos traumákon keresztülment emberek. Hogy ez miért fontos? – azért, mert a szenvedés, a hozzátartozók és szeretteik halála és az embertelen vándorút olyan nyomot hagy rajtuk, amikről nekünk fogalmunk sincs. Erről a háborút megjárt veteránok többet tudnának mesélni. A háborús veteránok esetében is számos tanulmány készült már a Poszttraumatikus stressz szindróma hatásairól… Szeretném kiemelni, hogy ezt a kitételt nem azért írtam, mert együttérzésre akarlak buzdítani titeket. Ez csupán egy fontos tény, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül. 

És hogy miért nem? Azért, mert jelenleg Európa minden hatalma kerítésekkel veszi körbe magát és megpróbálja megállítani a menekülthullámot, miközben felkészületlenül, majd hogy nem pánikszerűen próbálják a jelen pillanatban kritikus lassúsággal működő bürokratikus rendszerben kezelni a helyzetet.

Hogy mi a baj a kerítéssel? – Arra kérlek titeket, hogy tegyük félre egy pillanatra az együttérzést. Tegyük félre egy pillanatra a félelmet. Tegyük félre az ellenérzést, és a hazafias, honvédő érzéseket is. Tegyük félre a propagandát és vizsgáljuk meg ezt a kérdést egy meglehetősen gyakorlatias szemszögből:

Azt a sok millió embert, akik az életükért menekülnek, akiket megloptak, megvertek, megerőszakoltak, akiknek kiirtották a családjukat, megölték a gyerekeiket, vagy a szüleiket, és még sorolhatnánk… őket szerintetekmegállítja egy 3 méter magas drótkerítés? Szerintünk nem…

158868575_d95101

Véleményünk szerint a probléma már most is sokkal súlyosabb és nagyobb volumenű, mint amit egy drótkerítéssel meg lehetne állítani.

Egy ilyen problémára persze létezne megoldás… Nem a kormányoknak kellene kigazdálkodni a költségeket és nem az adófizetők pénzéből kellene megoldani a megoldhatatlant…

Az egyetlen megoldást az jelenthetné, ha a nagyvállalatok, akik lényegében rajtunk gazdagodtak meg és BELŐLÜNK élnek fordítanának némi pénzt az emberiség megsegítésére. Ne feledjük, hogy ami az EU-nak túl sok, Magyarországnak kivitelezhetetlen, az a világ legnagyobb vállalatainak és azok vezetőinek egy fedezhető kiadás lenne…(az alábbi kép a teljesség igénye nélkül szerepeltet néhány vállalatot)

whoownswhatinfographicfoodcompanies

Az egyetlen járható út a menekülthullám kezelésére az lenne, ha megszüntetnék annak kiváltó okait. Fel kell számolniuk a nemzetközi terrorizmust és fel kell javítaniuk a fejletlen országokban élők életszínvonalát – magyarán iskolákat, kórházakat, színházakat és fejlett infrastruktúrát kellene létesíteniük ezekben a térségekben is. Ez persze nem túl jövedelmező, pedig:

“Elkezdhetném magyarázni, hogy egy világmegmentő projekt, még ha puccos is, megéri a pénzt, Mr. Daggett. De mivel önt csak a vagyon, és persze a hatalom érdekli, csak az időmet pocsékolnám.” – A sötét lovag – Felemelkedés

Ezzel el is érkeztünk a második ponthoz:

2. A nemzetközi terrorizmus:

Ebben talán megint nem fogunk egyetérteni, de arra kérlek titeket, hogy járjuk végig együtt ezt a gondolatot. A nemzetközi terrorizmus születésének legfőbb okozóit a következőkben látom:

1. A javak egyenlőtlen eloszlása

2. A különféle titkosszolgálatok (KGB, CIA, NSA…) ügynökeinek “önfenntartó” magánakciói

3. A háttérhatalmak tevékenysége

1. A javak egyenlőtlen elosztása: Köztudott, hogy a világ fejlett részein sokkal több ételt vásárlunk és dobunk ki, mint amit elfogyasztunk, míg más részeken az emberek többségének egy tál rizs sem jut. Ez a helyzet nem csak az élelmiszerrel, de a tanulási és munkalehetőségekkel is így van. Indiában még ma is milliók dolgoznak “rabszolgaként” – értsd.: egy kosárfonó nő, aki kézzel készíti portékáit nem kap pénzbeli fizetséget a legyártott termékekért. Az elkészült kosárért cserébe alapanyagokat és ételt kap. Ez elég erősen emlékeztet a rabszolgaság intézményére, nem igaz? Egy ilyen légkörben rengeteg, kilátástalanságban megkeseredett ember él… Egy évezredes hagyományokkal rendelkező ideológia (a DZSIHÁD) és egy erős, karakteres, markáns vezető könnyedén irányíthatja az emberek elkeseredését…

2. A különféle titkosszolgálatok (KGB, CIA, NSA…) ügynökeinek “önfenntartó” magánakciói Gondolom sokan láttátok a Panamai Szabó c. filmet -vagy olvastátok a könyvet – amiben egy “leszerelt” titkos ügynök, mintegy saját kontójára, majdnem kirobbant egy nemzetközi háborút… Hogy miért? Azért, mert megszokta, hogy miközben “krízist kezelve akciózik”  minden kiadását az “állam” fizeti. De ha nincs háború, nincs “krízis helyzet” nincs korlátlan finanszírozás…
Kissé furcsa, hogy ezek a “terrorszervezetek” olyan technikával és szervezettséggel dolgoznak, mint a nagy titkos ügynökségek… Vagy mégsem olyan fura? Sokan mondták bin Ladenre és társaira, hogy a CIA képezte ki őket… Sok évig dolgoztak ügynökként, majd amikor már “nem volt mit csinálni” nagyvállalatokhoz szegődtek, ipari kémeknek, vagy éppen saját kontójukra terror- és zsoldosszervezeteket alapítottak, akik különféle megrendeléseket teljesítettek…

3. A háttérhatalmak: És ezzel el is érkeztünk az igazi “kedvenceimhez”. Mindegy, hogy cukor lobbiról, olaj lobbiról, vagy drog lobbiról beszélünk, mert mindannyian egy célt követnek: URALNI akarják a világot MINDEN ÁRON. Gond nélkül bárkit eltesznek láb alól, aki keresztbe tesz nekik. Háborúkat robbantanak ki az olajért, vagy éppen génmanipulált terményekkel etetik a népet és MEGTILTJÁK a lakosságnak, hogy saját kertgazdálkodást folytassanak. Őket nem érdeklik a következmények, sőt ha egy mód van rá, a legnagyobb káoszból is hasznot próbálnak húzni.

A nemzetközi terrorizmus az ő gyermekük. A terroristák akcióit használják fel arra hogy OLAJAT (2001.09.11 – WTC katasztrófa) vagy más értékes nyersanyagot rabolhassanak másoktól. Sosem lépnek ki az árnyékból, jó nekik ott. A bábjaik majd elviszik helyettük a balhét. Hogy ez a báb egy arab terrorista, vagy maga az amerikai elnök, ez már senkit sem érdekel.

Csakhogy most olyasmihez nyúltak, ami fölött kezdik elveszíteni a hatalmat. Az IS nem egy egyszerű terrorszervezet. Ők nem a “szabadságért” vagy a “népükért” küzdenek… Ők egy VALLÁSI FANATIKUS közösség, akik MEGGYŐZŐDÉSSEL gyilkolnak és követnek el rémtetteket és mindent megtesznek azért, hogy “visszavegyék” azokat a területeket, amiket sajátjuknak vélnek.

A tevékenységeik roppant mód kedveznek a háttérhatalomnak… egyelőre. A káosz egyre nő, az emberek többsége már nem tudja, ki ellenség és ki barát… Így a háttérben megbújó bábjátékosok kihasználhatják a “szükségállapotot” és még tovább növelhetik befolyásukat… Csak azt nem értik meg – mert elvakította őket saját hatalmuk – hogy akármilyen lehetőségek, erőforrások és erők állnak rendelkezésükre, ők is csak emberek. És mint ilyenek, velük is végez a golyó… márpedig egy fanatikus-t nem fog érdekelni, hogy ki hatalmas és ki nem…

Walk of atonement

3. A felmelegedés következményei:

Ha nem lenne elég mindaz, amit eddig felvetettünk, akkor még itt van ez is… Miközben egymást marjuk, gyilkoljuk és üldözzük, itt csenget az ajtónkon, az emberiség történelmének legfenyegetőbb természeti katasztrófája, amire a híresztelésekkel ellentétben NEM ÁLLUNK KÉSZEN…

Mindenki érzi, hogy az időjárás egyre szélsőségesebb, a nyarak egyik nap érthetetlenül hidegek, a másikon elviselhetetlenül forrók… Az emberek és az állatok még csak-csak elboldogulnak ezzel a helyzettel, de mi a helyzet a takarmány és haszon növényekkel?

Miközben az élelmiszeripar szörnyeteggé nőtte ki magát, és már-már jobb híján saját farkába harap, a Föld számunkra is érzékelhető tempóban változik. Miközben mi egyre többen (per pill 7 milliárdan!! ) leszünk a földön, addig a művelhető területek száma egyre csak fogy.

Már réges-régen nem arról kellene döntenünk, hogy csökkentsük-e a káros anyag kibocsátást, vagy hogy “helyettesítheti-e” az atomenergiát a zöld energia, hanem azon kellene dolgoznunk, hogy ALKALMAZKODNI tudjunk az újonnan létrejött, vagy lassanként kialakuló helyzethez.

De persze az olaj lobbi és az élelmiszer lobbi ezt sem engedi… megint csak kiknek a keze rángatja zsinegen az emberiséget?…

Képzeljük el, mi történik, ha a felmelegedés következtében felolvadnak a jégtakarók (a jelenlegi kimutatások alapján legkésőbb 2050-re) és több 10 millió embernek kell elhagynia az otthonát, hogy élhető területre költözhessen…

Ha ehhez hozzávesszük, hogy miként alakul a területek elsivatagosodásának folyamata láthatóvá válik, hogy milyen problémák elé nézünk majd…

2030-2039wOceanLabels

Miközben a “legtöbb nedvességet” kapó területek java víz alá kerül – ezzel arra kényszerítve majd milliókat, hogy a kontinens belseje felé vonuljanak – addig a kontinens “belsejében” egyre nagyobb szárazság és egyre kevesebb megművelhető terület marad….

 

Az eddig felsorolt folyamatok egymástól függetlenül mégis egymással szinkronban történnek, olyan helyzetet teremtve Európában, amivel korábban még sosem találkoztunk. Vannak akik hasznot húznak belőle, mások szenvednek, meghalnak, nincstelenekké válnak.

De mit tehetünk ez ellen? 

Sajnos nem sokat. Mi például megírtuk ezt a cikket és csak reménykedni tudunk benne, hogy elegen hisztek nekünk, egyetértetek velünk. Harcolnunk kell körmünk szakadtáig, mert nincs más lehetőségünk!

Ezeket a hullámokat nem állíthatjuk meg falakkal, csak összefogással. Ha felülünk a propagandának és továbbra is elhisszük amit a politikusok, szélsőségesek és fanatikusok terjesztenek, akkor továbbra is hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk és unokáinktól a jobb élet és jobb világ lehetőségét!!

– Mint már az elején is említettük, sokan talán nem értenek egyet velünk, de azoknak, akik végighaladtak velünk ezen a gondolatmeneten, szeretnék köszönetet mondani a figyelemért!

Ha tetszett a cikk kérlek osszátok meg!

Hozzászólások:

2 thoughts on ““KÖZELEG A TÉL” – MIT TARTOGAT SZÁMUNKRA A JÖVŐ?”

Comments are closed.