Így nézheted meg, hogy más is belépett-e a Facebookodba

Néhány kattintással megbizonyosodhatsz róla, hogy más is nézegeti-e a Facebook-fiókodat.

Érthető módon senki sem szereti, ha a Facebook-fiókjában kotorásznak. A közösségi oldal biztonsági beállításaiban szerencsére nyomon követhető a dolog: a Beállítások menüpont Biztonság fülére kattintva a Bejelentkezett helyek menüpontot kell keresni ? ha ide kattint, rögtön odajut ?, ahol eszköz és dátum szerint láthatók az aktív bejelentkezések.

1000_image.aspx_20151006_093123

Ha a felsorolt elemek közül valamelyik is gyanúsnak tűnik, a Megszakítás linkre kattintva az ott történt bejelentkezés azonnal felfüggeszthető, ezzel tulajdonképpen kidobjuk a fiókból az illetéktelen behatolót. Ne lepődjön meg, ha ismerős helyeket lát, az is előfordulhat, hogy saját korábbi tevékenységét látja, ha például munkahelyén vagy ismerősénél lépett be Facebook-fiókjába, de elfelejtett onnan kijelentkezni. Ha így történt, akkor is érdemes rányomni a Megszakítás kapcsolóra.

Ha gyanús, hogy más valaki jár(t) a fiókban, akkor érdemes a jelszót is megváltoztatni ? például egy könnyen megjegyezhető, de nehezen feltörhetőre, amit így 1 perc alatt megcsinálhat.

Forrás: hvg.hu

Hozzászólások:

One thought on “Így nézheted meg, hogy más is belépett-e a Facebookodba”

Comments are closed.