EGY BABA SEM SÍR EBBEN AZ ÁRVAHÁZBAN. AMIKOR EZ A HÖLGY RÁJÖN, HOGY MIÉRT, A VÉR IS MEGHŰLT BENNE.

Mindketten aludtak, amikor a férfi belépett a házba. Ilyen még soha nem fordult elő, a férj nagyon meglepődött, hogy mi történhetett velük.

Néhány héttel ezelőtt történt, hogy a kétségbeesett anya, a kislánya mellé feküdt az ágyba, hogy megnyugtassa, a magából kifordult, sírástól fuldokló csöppséget. A nő bármit megtett volna, hogy megnyugtassa gyerekét. A férj, mikor hazajött egy külföldi konferenciáról, és meglátta a kiságyban fekvő feleségét, amint az egész testével átölelte a gyereket, nem tudta, hogy mitévő legyen. Ez volt az a pillanat, amely örökre megváltoztatta a férfit, látván, hogy milyen szoros kapcsolat van a felesége és a gyereke között. Látta, de átérezni nem tudta, hogy mi zajlódhat abban a törékeny anyai szívben.

A férfi ugandai küldetése során egy árvaházba is ellátogatott, ahol látott több száz csecsemőt feküdni a kiságyában. Egy szobában száz csecsemő feküdt. Csodálkozva látta, hogy egyikőjük sem sírt, teljesen csendben voltak, az egyetlen hang, ami a zsúfolt teremben hallatszott, az a kicsik légzése volt. Nagyon furcsa volt számára, hogy ennyi gyerek, hogy tud ilyen csendben lenni, hát megkérdezte a nővért. Sosem fogja elfelejteni a választ, amit akkor kapott.

“Miután a gyerekek idekerülnek, folyton sírnak, azonban ez az állapot csak egy hétig tart. Egy hét múlva mindenikük elhallgat. Hogy miért? Mert mindenikük tudja, hogy soha senki nem fogja őket megvigasztalni” – válaszolta a nővér.

A babák abbahagyják a sírást, amikor rájönnek, hogy senki nem siet a segítségükre, hogy megvigasztalja őket. Sem most, sem tíz perc múlva, sem egy hónap múlva.

A férfi teljesen ledöbbent, amikor ezt a választ hallotta, úgy érezte, hogy a szíve egy része ottmaradt a teremben. Amikor pedig hazatért a konferenciáról, és meglátta a kiságyban fekvő feleségét a gyerekével, szóhoz sem tudott jutni. A biztonság, a testi közelség a legfontosabb, amit adhatunk egy gyerek számára. Akkor megfogadta magában, hogy soha nem hagyja magára a gyerekét, mindig ott lesz mellette, egész életében.

“Mindig ott leszek mellette, hogy megnyugtassam, akkor is ott állok majd mellette, ha szüksége lesz rám egy nehéz döntésben. Elmondom neki azt is, hogy nehézségeinkben teljesen természetes dolog, ha sírunk, mert a sírás felszabadít. És azt is el fogom mondani, hogy mi mindig ott vagyunk mellette, bármi is történjen” – gondolta az apa.

Hozzászólások: