Így mentheted meg egy stroke-os ember életét egy tű segítségével, ha nincs a közelben orvos!

Bár hihetetlenül hangzik, de csak egy hegyes, steril tűre van szükséged ahhoz, hogy megmenthesd egy agyvérzéses ember életét.
A stroke, vagyis az agyvérzés a legváratlanabb helyzetekben alakul ki, és minden perc rengeteget számít valakinek. Sosem tudhatjuk tehát, mikor jön jól ez a technika.

Agyvérzés következtében az agyban megpattannak az erek. A kínaiak ezt egy fertőtlenített tűvel (láng fölé tartva minden tű lefertőtlenítődik) orvosolják. Megszúrják a beteg mind a tíz ujját pár milliméterrel a köröm alatt (lásd. a képen), olyan gyorsan, amennyire lehetséges.

Ha egyszer neked is szükséged lesz erre a módszerre, tudd, hogy akkor csinálod jól, ha vérezni kezd a szúrás helye. Ha nem így történik, vagyis nem vérzésig szúrtad, akkor nem segíted az agyi erek működését. Kissé furcsa módszernek tűnik, de mégis képes életet menteni.

Ha mind a 10 ujj elkezd vérezni, várj néhány percet, látni fogod, hogy az áldozat magához tér.

Kínai szakértők azt állítják, hogy ez a módszer 100 %-os hatékonyságú, és ez valóban segít, hogy megmentse valakinek az életét, a stroke-ot írja a kiskegyed.blikk.hu

Hozzászólások:

2 thoughts on “Így mentheted meg egy stroke-os ember életét egy tű segítségével, ha nincs a közelben orvos!”

Comments are closed.