45 év börtönre ítélték a férfit egy rendőrségi kutya meggyilkolásáért

Egy Ohio-i embert, aki meggyilkolt egy K-9 -es kutyát, 34 év börtönre ítélték a kutya lövöldözését eredményező eseményért, és 11 évre további bűncselekmények miatt.

A Stark megyei bírósági tisztviselő szerint 23 éves Kelontre Barefieldet bűnösnek nyilvánította mind a Jethro K-9 kutya ügyében, mind a négy független betörési vádat és súlyos rablási vádakat illetően.

A Barefield cselekedeit „elfogadhatatlannak” nevezte Stark megyei közérdekű bíró, Kristin G. Farmer.

Azt mondta, hogy Barefield megsértette „a megye biztonságát és védelmét, és az emberek esküt tettek annak védelmére”.

Jethro rendőrkutya januárban meghalt, miután többször meglőtték, miközben a tisztviselők szerint egy élelmiszerbolti betöréshez vonultak ki.

A rendőrség tűzharcba keveredett Barefieldrel, végül a 23 éves férfit bokán lőtték és őrizetbe vette.

A rajtaütés során Jethrot háromszor lőtték meg.

Farmer hozzátette : “nem csak Jethro halálának súlyosságát és azt a tényt tükrözi, hogy két tisztre lőtt, hanem a betörések és a súlyos rablások áldozatainak okozott terror” is közbe játszott a döntés hozatalában.

Mindkét függőben lévő ügyéért megkapta a 45 éves kollektív büntetést.

Jethro társa, Ryan Davis a kantoni rendőrség tisztje elmondta, hogy meghalt társa elvesztése nagyon nehezen viselte, hiszen a kutya 8 hetes kora óta vele dolgozott.

– Ő egy óriás űrt hagyott maga után, amit soha nem fog kitölteni más. Életét adta értem. ”- mondta Davis a CBS News-nak .

– Davis tiszt 2000 levelet kapott Jethro halála óta.

Hozzászólások: