Így kezdj spor­tolni, ha na­gyobb túl­súlyt ci­pelsz

Mo­zog­nod kel­lene, hogy le­fogyj, de attól tar­tasz, hogy le­sé­rülsz, fájni fog­nak az ízü­le­teid vagy a lábad a túl­sú­lyod miatt? Ne ag­gódj, így is el­kezd­he­ted az edzést.

Ne akarj egyszerre túl sokat!

Indíts napi 10 perc mozgással,  például könnyű sétával.Ahogy egyre inkább az életed részévé válik a mozgás, nőhet az időtartam, akár napi egy órára is. Ragaszkodj a fokozatossághoz, nehogy tényleg sérülés legyen a dologból.

620x0-10

Vigyázz az ízületeidre!

A heti edzéseid között legyen kifejezetten ízületkímélő is, például kerékpározás vagy úszás. Minél nagyobb a túlsúlyod, annál többet sportolj ízületkímélően!

Nyújts!

A nyújtás a láb- és sarokfájdalmak elkerülésének legjobb módja. Állj a faltól karnyújtásnyi távolságban, tedd az egyik lábadat a másik mögé, a sarkadat tartsd a padlón, a térded legyen kinyújtva. Dőlj előre, a fal felé, mintha fekvőtámaszt csinálnál. Érezd, ahogy nyúlik a vádlid.

Támaszd alá!

Mielőtt sportolni kezdenél, menj el az ortopéd szakorvoshoz, és írass fel talpbetétet, amely megóvja a lábadat a túlzott terheléstől. A sportcipő-vásárlásánál legyél nagyon körültekintő, a lehető legkényelmesebbre ruházz be.

Hozzászólások: