HA ILYEN A KAPCSOLATOD, ZÁRD LE, AKKOR IS, HA MÁR NEM VAGY FIATAL!

Lehetünk fél éve fülig szerelmesek, vagy idősebb és edzett házasok, vannak alapvetések, amiket soha nem szabadna engedni. Sem akkor, amikor az illető még vak, mert telement a szeme rózsaszín köddel, sem akkor, amikor már “beletörődik”, hogy vannak olyan dolgok, amikkel egyszerűen csak együtt kell élnie. De nem ezekkel. Ha a boldogság a tét, néha az a megoldás, hogy menni kell. Még ha nehéz is!

par-jpg-1200x0_q85

Egy kapcsolat tulajdonképpen egy végtelennek tűnő tánc,amiben kitapasztaljuk mi működőképes és mi nem a másik számára vagy épp nekünk. Vannak azonban olyan általános dolgok, amiket nem lehet tolerálni az első pillanattól kezdve sem, mert mi magunk fogunk tönkre menni. Annyit pedig egy nagy szerelem sem ér.

 1. Mindig negatív

Nem azt mondjuk, hogy nincsenek időszakosan hullámvölgyek az életben, de ha folyamatosan negatívan áll mindenhez, panaszkodik, főleg ha téged okol mindazért, mert neki rossz, akkor valami nagyon nincs rendben a kapcsolattal. Nem is tudjuk lehet-e ezt, vagy egyáltalán érdemes-e megpróbálni helyrehozni. Ha huzamosabb idő elteltével sem látja a napos oldalt, le kell lépni.

2. Érzelmileg elérhetetlen

Ha bizonytalan, vagy félénk, az még nem baj, nem kell mindenkinek nagy dumásnak lenni, de ha nem nyílik meg, vagy csak nem akarja kifejezni érzelmeit, az már egy más probléma forrása. Valahol a mélyben húzódnak azok a dolgok, amik arra késztetik, ne legyen őszinte, nem lehet őszinte. Addig, amíg saját maguk nem jönnek rá mi lehetne a megoldás, nem fogunk tudni segíteni. Az elvárások pedig joggal egyre csak sokasodnak.

3. Mindig csak a második

Minden fontosabb, a haverok, a meccs, a munka… egy igazi szeretetteljes kapcsolatban a másik a legtöbb esetben előnyt élvez, mert szeretnénk ha velünk és a közelünkben lenne. Ez így és csakis így működőképes és elfogadható.

4. Mindent elvár, de semmit nem ad cserébe

Mindent kér, és szívesen fogad, a legapróbb szívességektől a nagyobb erőfeszítést igénylő dolgokig, viszont ha te kérsz valamit határozottan elutasítja, vagy mellébeszélésekkel tereli el a figyelmed. Érdemes a hátadra venned ezt a terhet? Mert adni jó, de egyoldalúan lélekőrlő!

5. Irányításmánia

Minden program, minden a kapcsolattal és a te viselkedéseddel, szokásaiddal kapcsolatban az ő elképzelései szerint kell, hogy alakuljon, különben sértődés, vagy érzelmi zsarolás a vége. Persze idővel az ember csiszolódik párjához, de nem szabad hagyni, hogy alapjaiban akarjanak megváltoztatni. Ha valaki csak úgy fogad el, hogy először a saját képére formál, valójában sosem téged szeretett, csak egy ideált!

Hozzászólások: