ÍGY HASZNÁLD A TEAFAOLAJAT A HÁZTARTÁSBAN!

A teafaolaj a Melaleuca Alternifolia nevű ausztrál növény leveleiből kivont illóolaj. Olyan erős fertőtlenítő hatása van, hogy tökéletes bármilyen mikroorganizmus kiirtására. Legyen az vírus, baktérium vagy gomba. Gyógyászítban, szépségápolásban sok termékben használják, de a háztartásban is nélkülözhetetlen.
Így használd otthon ezt a csodás olajat:

66620_teafaolaj_nagy


1. Rovarriasztóként. Kókuszolajjal összekeverve egy csepp teafaolaj elriaszt minden rovart a szobából, ha a megfelelő felületre kened. Ugyanígy szobanövényekre is teheted a kártevők ellen.
2. Penész ellen. Egy pohár vízbe tegyél egy cseppet, rázd össze, és szprével vidd fel a penészes felületre, majd töröld át azt.
3. Fogkefe tisztíására. A fogkefe igaz baktérium tenyészet. Kivéve, ha ecs csepp olajat tesze vízbe, ebbe beleteszed a fogkefét pár percre.
4. Ruhamosáshoz. tegyél egy cseppet az öblítőbe, így teljesen fertőtleníti a ruhát, és jó illatot kölcsönöz a frissen mosott holminak.
5. Fertőtlenítésre. Mindenféle felületet kezelhetsz teafaolajas vízzel a szuprés módszerrel. Bár nem oldódik vízben, összerázás után szétoszlik benne annyira, hogy egyenletesen szóródjon a felületre.

Hozzászólások: