ÍGY FOGYJ BANÁNHÉJ SEGÍTSÉGÉVEL

A BANÁN AZ EGYIK LEGKEDVELTEBB GYÜMÖLCS, AMELYNEK MAGAS KÁLIUM TARTALMA HÍRES. 40%-BAN TALÁLHATÓ FONTOS ÁSVÁNYI ANYAG A BANÁN HÉJÁBAN. DE AZT KEVESEN TUDJÁK, HOGY LEHET LEFOGYNI A BANÁNHÉJ SEGÍTSÉGÉVEL!

A kálium kiválóan fokozza az anyagcserénket, testünk ennek köszönhetően még több kalóriát képes elégetni. Sok energiát ad, így a testépítők is fogyasztják a banánt, mert tovább bírják az edzéseket és növeli az izmokat is.

A banánhéj tele van A- és B-vitaminnak, antioxidánsokkal és rostokkal, amelyek javítják az emésztési folyamatokat. Teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat. Hozzájárulnak a fehérvérsejtek képződéséhez.

splice-690x361

Ha a fogyáshoz szeretnénk használni a banánhéjat, akkor minél zöldebb, éretlenebb banánt kell választanunk. Ezekben sok a probiotikum, ami hasznos az emésztés és a bélműködés szempontjából, valamint megemeli a dopamin- és szerotonin szintet 15 százalékkal.

A banánhéj nem túl étvágygerjesztő és nem biztos, hogy sok ember fogyasztja, így jogos most a fejünkben az a kérdés, hogy hogy fogjuk megenni. Az egyik megoldás, hogy apró darabokra vágjuk (a banán mindkét végét vágjuk le előtte, ezekre nincs szükség), majd egy turmixgépbe tesszük és méz hozzáadásával egy krémes állagú keveréket kapunk, amelyből étkezések előtt kanalazgathatunk.

Egy másik elkészítési módja a tea. Ebben az esetben vágjuk le mindkét végét és alaposan mossuk meg a héját. Tegyünk fel vizet forrni, adjuk hozzá a banánhéjakat és 10 percen át hagyjuk a tűzhelyen. Ha kihűlt a teánk, szűrjük le és keverjünk bele mézet, a nap folyamán kortyolgatva meg kell inni.

Hozzászólások: