Apró figyelmetlenségek, ami miatt 10 évvel idősebbnek látszol

Kezdesz rövidlátó lenni

Mivel a látásod korral romlik, más izmok dolgoznak a szem körül, hogy segítsenek összpontosítani, mondja Ranella Hirsch Esztétikai sebész. De ezek az apró izmok egyre erősebben mélyítik a  szem körüli ráncokat, Ezért fontos, hogy a szemed mindig ellenőriztesd, legalább félévente 45 év fölött.

Elhanyagolod a fogaid

Elderly Person Reading (Photo By BSIP/UIG Via Getty Images)

Fogak megfelelő hossza adja az arc struktúráját és függőleges magasságát. Amikor elkopik a csiszolástól, körömrágástól, harapástól, vagy agresszív rágástól, vagy ami még rosszabb, ha egy rossz fogat ki kell húzni, az arcbőr fellazul, magyarázza Phil Haeck, MD, a plasztikai sebész. Ez együtt jár a bőr természetes rugalmasságának elvesztésével, amely idővel ráncok kialakulásához  és megereszkedett a száj körüli bőrhöz vezethet. A fogászati ​​implantátumok ebben az esetben nagy segítséget jelentenek, hogy helyreállítsák az arc magasságát.

Tudod, mit kell tenned: Moss fogat naponta kétszer, és tisztítsd meg a fogaid szakszerűen legalább évente egyszer, és valamint használj fogselymet. Ha kopásos problémád van, beszéld meg fogorvosáoddal

Olcsó napszemüveget vettél
A rendkívül vékony finom szem körüli bőr  extra figyelmet  igényel. Meglepő módon még azok az emberek, akik óvatosak a nappal gyakran elfelejtkeznek a fényvédelemről ezen a területen, mondja Hirsch doktor, ami ronthatja a ráncok állapotát és elszíneződéshez vezethet. A jobb napszemüveg egy másik védelmi vonalat szolgálhat, de csak akkor, ha van UVA/UVB védelme, valamint lencsék elég átlátszatlanok, hogy ne zavarjon az erős fény, amely súlyosbíthatja a szem körüli ráncok mélységét. teszi hozzá Hirsch.

Hozzászólások: