Hózápor lehet a héten

1000_ho_20141020_083550

Hétfőn a ködfoltok feloszlását követően északon néhány, délen több órára kisüt a nap. Napközben főként az ország északi felén növekszik, vastagszik meg a felhőzet, estefelé északon helyenként zápor is lehet, a szél is többfelé megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10 fok között, a legmagasabb 19-24 fok között várható.

Kedden reggelig északon, délelőtt északkeleten többfelé, egyébként helyenként valószínű eső, zápor. Napközben néhány órára kisüthet a nap, majd késő estétől északnyugaton egyre nagyobb területen csapadékra, elszórtan zivatarra lehet számítani. A leghidegebb órákban 9-14 fok lehet. Nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől beborul az ég, országos csapadékra van kilátás: eső, záporeső várható, elszórtan zivatar is kialakulhat. Napközben már többfelé kisüthet a nap, délután eső, zápor inkább már csak a Tiszántúlon valószínű. A szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik, a legerősebb szél a Dunántúlon várható. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Csütörtökön, október 23-án többnyire erősen felhős idő várható rövid napos időszakokkal. Többfelé valószínű eső, zápor, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon. Emellett a szél nagy területen lesz erős, elsősorban a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10 fok körül alakul.

Pénteken elszórtan várható záporeső, a hegyekben hózápor. Többfelé lehet még erős, néhol viharos a szél. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz, a szél is mérséklődik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb 10-15 fok között alakul. Vasárnap változóan felhős idő várható legalább néhány órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 11-16 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor hozzátette: a pénteki, szombati és vasárnapi minimum-hőmérsékleti előrejelzés az átlagosnál bizonytalanabb.

Hozzászólások:

One thought on “Hózápor lehet a héten”

Comments are closed.