HOL VAN RAJTAD FELESLEG? MEGMONDJUK MITŐL VAN ÉS HOGYAN TÉGY ELLENE!

A tudomány már hatféle elhízási formát különböztet meg, mindnek mások az okai és minddel máshogyan kell megküzdeni is!

Tudtad, hogy az elhízásnak hat típusa van? Nem mindegy, mi okozza a zsírpárnák elszaporodását, hiszen mindegyik típus ellen különböző módon kell küzdeni.

elhizas.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

1. típus: étel okozta elhízás

Ez a leggyakoribb eset. A túlzott étel- és cukorbevitel miatt fordul elő. Ha kevesebbet eszel, és naponta 30 percet testedzésre fordítasz, sikerrel leadhatod a fölös kilókat.

 

2. típus: gyomorideg okozta elhízás

A túlzott idegeskedés, stressz vagy depresszió miatt jelentkezik. Ilyenkor általában több édességet fogyasztunk a megszokottnál. Ha úrrá leszünk a szorongásainkon, a kilók sem szaporodnak majd olyan gyorsan.

 

3. típus: glutén okozta elhízás

Ez a típus általában hölgyeknél figyelhető meg, serdülőkorban vagy a menopauza idején, a hormonális egyensúly felbomlása miatt. Aki ebben szenved, ne üljön sokáig egy helyben, kerülje a dohányzást és az alkoholt, és végezzen súlyzós edzéseket.

 

4. típus: rossz anyagcsere okozta elhízás

Akik már eleve pocakosak, gyakran puffadnak, felfúvódnak, és esetükben minden zsírtömeg a hastájékra halmozódik fel. Az alkoholfogyasztás csökkentésével és légzőgyakorlatok végzésével lehet tenni ellene.

 

5. típus: keringési zavar okozta elhízás

Leginkább genetikai okai vannak. Terhesség alatt figyelhető meg, vagy azoknál akiknél gyakran előfordul lábdagadás. Futással vagy lépcsőzéssel csökkenthetőek a kilók.

 

6. típus: tespedtség okozta elhízás

Ez az típus azoknál megszokott, akik egykor keményen edzettek, ám utána ellustultak. A táplálkozási szokások megváltoztatása csodákat tehet. Együnk sokat ám egyszerre csak keveset.

 

Mindenkinek sok sikert a fogyáshoz!

Hozzászólások:

6 thoughts on “HOL VAN RAJTAD FELESLEG? MEGMONDJUK MITŐL VAN ÉS HOGYAN TÉGY ELLENE!”

Comments are closed.