10 hétköznapi dolog, amit azonnal abba kell hagynod!

A különféle átlagos tűnő hétköznapi jól megszokott dolgokra a legtöbb ember oda sem figyel, amikor ezeket végrehajtja és fogalma sincs arról, hogy ezek milyen hatással vannak a szervezetre és az egészségre. Ha követed a csatornát, akkor azt már te is tudod, hogy mi az a 10 dolog, amit eddig rosszul csináltál, de hogy még jobban helyrerakjuk az életviteledet összegyűjtöttem nektek 10 hétköznapi dolgot, amit azonnal abba kéne hagynotok.

– vitaminok

A különféle vitaminok rendszeres fogyasztása tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas pénzkidobás. 26 különféle vitaminokon elvégzett kutatás kimutatta azt, hogy ezeknek a tablettáknak nagyon kevés a jótékony hatása az olyan emberek számára, akik odafigyelnek arra, hogy egészségegesen táplálkozzanak.

– olcsó napszemüveg

Néha talán megéri egy kicsit több pénzt belefektetni egy jobb minőségű termékbe, főleg abban az esetbe, amikor a szemünk védelméről van szó. Napszemüvegek vásárlásakor lehet, hogy első ránézésre csábítónak tűnhet egy olcsó napszemüveg megvásárlása, de a legtöbb ilyen esetben a szemed világát teszed kockára. Az olcsó napszemüvegek általában nem nyújtanak megfelelő védelmet az uv a és uv b sugarak ellen, ami nagyjából azt jelenti, hogy még abban az esetben is jobban járnál, ha egyáltalán nem hordanál napszemüveget.

– gyertyák

A legtöbb ember imád gyertyákat gyújtani egy vacsora közben, vagy szimplán azért, hogy növelje egy bizonyos térnek a hangulatát. nyilván te is tisztában vagy azzal, hogy egy őrizetlenül hagyott gyertya miatt akár egy teljes ház is leéghet, ezért mondogatja mindenki azt magában, hogy odafigyelek az égő gyertyákra, pont úgy, ahogy azok is tették, akiknek a teljes otthonuk porrá égett egy ártatlan kis gyertya miatt.

– forró fürdő

Talán nincs is jobb érzés, mint egy mozgalmas és fárasztó nap után, mint a jól megérdemelt forró fürdő, ahol addig áztatod magad, amíg a bőröd olyan vörös nem lesz, mint egy homáré, de sajnos ez a kellemes kikapcsolódás a bőröd számára nem jelent túl sok jót.
A rendszeres forró fürdő a bőrödet nagy mértékben kiszárítja, ami egy viszkető érzéssel jár együtt, amivel nincs is semmi probléma addig, amíg a viszkető és száraz bőrödet el nem kezded vakarni. Ebben az esetben lehet hogy enyhíted a kellemetlen érzést, de azt már valószínűleg nem tudod, hogy ezzel egy időben a bőrön található természetes olajokat és proteint is eltávolítod, ami nagy szerepet játszik a bőröd egészségében.

– Túl sok folyadék

Napi 8 pohár víz elfogyasztás a legtöbbször elhangzó tanács, amit folyamatosan hallhatunk a különféle egészséges életmódról, vagy esetleg fogyókúráról szóló tartalmakban.
Ez a 8 pohár víz egy jó célnak tűnhet és nyilván fontos az elegendő folyadék bevitele,de a legtöbb embernek nincs szüksége ekkora mennyiségű folyadékra egy nap.
A kutatások már számtalanszor bebizonyították, hogy egy átlagos emberi szervezetnek nincs szüksége 8 pohár vízre egyetlen nap alatt, de ez a mítosz még ennek ellenére is jelen van és rendszeresen hallhatunk róla.

– Szappan

Egy kis antibakteriális szappan használatán senki nem gondolkozik el kézmosás közben, mivel nyilván senki nem akarja több milliárd baktérium társaságában élni a mindennapjait.
Nagyon kevesen hallottak azokról a bizonyítékokról, amikből kiderül, hogy az antibakteriális szappanok és termékek túlzott használata többet árt, mint használ.

– napolaj

Ha esetleg most azt gondolod, hogy a következő az lesz, hogy arra próbállak meg rávenni téged, hogy egyáltalán ne használ naptejet, akkor sajnos tévedtél, de azért jobban teszed, ha egy kicsit jobban ránézel ezekre a termékekre mielőtt ezeket megvennéd. A legtöbb ember csak leveszi a polcról a legmagasabb faktorú naptejet és le is tudta a vásárlást, de sokan tisztában sincsenek azzal, hogy mit is jelentenek ezek a számok.

– ébresztő óra

Biztos te is tapasztaltad már, hogy az aljas szundi gomb túlzott használata miatt simán képesek vagyunk a suliból vagy a munkából elkésni, de azt már valószínűleg nem tudtad, hogy egy ébresztőórától akár rossz hatással is lehet rád. A zajos ébresztő hirtelen hangja miatt a vérnyomásod egyetlen másodperc alatt az egekbe szökik, ami miatt a szervezetünk elkezd adrenalint termelni, ami nem a legjobb dolog akkor, amikor pár másodperce még nyugodtan szundikáltál.

– ujjropogtatás

Az ujjropogtatás számos ember függősége és ezzel egy időben számos embert a hideg ráz ki a roppanások hallatán. A roppanó hang a kezünkben található porcokat körülvevő folyadékban kialakult apró buborékok kipukkadása által keletkezik és az tény, hogy a kezed ettől nem fog elkezdeni remegni, mint azt a legtöbb ember állítja, de sajnos ettől függetlenül nem teszünk ezzel semmi jót. A túlzott ujjropogtatás a szorítóerőnket nagy mértékben csökkentheti és rosszabb esetekben akár ízületi gyulladásokat is kialakíthat, arról a két esetről meg inkább ne is beszéljünk, ahol az illetők annyira beleélték magukat..

 

Hozzászólások: