Hihetetlen! Ez történik, ha fokhagymát dörzsölsz a talpadba!

A FOKHAGYMÁVAL KAPCSOLATBAN MEGOSZLANAK A VÉLEMÉNYEK, A KELLEMETLEN ILLATA AZONBAN SOK EMBERT ELRIASZT ÉS MÉG TÖBB EMBER SZÁMÁRA KÍNOS LEHET. AZ ALÁBBI KÍSÉRLET EREDMÉNYÉT AZONBAN MINDENKINEK LÁTNIA KELL, UGYANIS SENKI NEM GONDOLNÁ MI TÖRTÉNIK AKKOR, HA FOKHAGYMÁT DÖRZSÖLÜNK A TALPUNKBA.

1000_she-rubbed-garlic-on-her-foot-and-then-something-unexpected-happened-600x320_20150316_120227

Nagyon sok olyan kozmetikai termék létezik, aminek a felszívódása és a hatóanyaga kétséges, vagy zsíros nyomot hagy a bőrön, vagy gyorsan felszívódik és kész is. Ekkor kezd el gondolkodni igazából az ember, hogy a szervezet valóban magába szívta a szükséges tápanyagokat, vagy sem?!

Anna Jimenez úgy döntött, hogy megvizsgálja mi kerül a leggyakrabban vásárolt kozmetikai cikkekbe és mi az, ami valóban hasznos közülük és mi az, ami nem. Nem találta valósnak ugyanis azt az állítást, hogy a kozmetikumok “tápanyagai” valóban beszívódnak-e a bőrbe, ezért arra gondolt, hogy egy fokhagyma segítségével könnyen letesztelheti ezt.

Egy megpucolt gerezd fokhagymát vett a kezébe, amivel elkezdte dörzsölni a talpát és pár perc múlva ő maga is csodálkozott az eredményen. A 2. percet követően ugyanis elkezdte érezni a szájában a fokhagyma illatát és ízét. Az illat természetesen nem hasonlítható ahhoz, amikor fokhagymát eszünk, de akkor is meglepő, hogy így felszívódott a bőrbe.

A kísérlettel Anna azt szerette volna bizonyítani, hogy ha száraz a bőrünk az egész testen, akkor miért nem elegendő bekennünk egy részt, hogy a kozmetikai termékben található vitaminok eljussanak mindenhová. Ha a fokhagyma képes olyan hatást kifejteni, hogy a talpon érintkezik a bőrrel és a szájban is érezhető, akkor a drága kozmetikumokat miért kell napokig használni, akár az egész testen?!

Érdekes kérdés, a fokhagymás kísérlet pedig meglepő. Próbáld ki te is otthon!

Hozzászólások:

3 thoughts on “Hihetetlen! Ez történik, ha fokhagymát dörzsölsz a talpadba!”

Comments are closed.