Ha megeszel egy marék nyers diót, 4 órán belül ezt teszi a szervezeteddel!

A legfrissebb kutatások adatai szerint a diót nagyon is ajánlott rendszeresen fogyasztani, jó hatással van ugyanis a szervezetre. Ha megeszünk egy marék diót 4 órán belül kifejti csodálatos hatását a szervezetünkben.

A diót már az ókori görögök is ismerték: kutyaharapás gyógyítására és féregűzőként használták. A rómaiak is tisztelték, innen ered nevének (Juglans) jelentése „Jupiter makkja”. A közékorban elsősorban magját fogyasztották, emellett reumaés idegpanaszok ellen teát is készítettek belőle. Hazánk népi gyógyászatában gyakran alkalmazták a diót, belsőleg vértisztítóként, bél- és gyomorhurut ellen, külsőleg sebkezelésre.
A diót már az ókori görögök is ismerték: kutyaharapás gyógyítására és féregűzőként használták. A rómaiak is tisztelték, innen ered nevének (Juglans) jelentése „Jupiter makkja”. A közékorban elsősorban magját fogyasztották, emellett reuma és idegpanaszok ellen teát is készítettek belőle. Hazánk népi gyógyászatában gyakran alkalmazták a diót, belsőleg vértisztítóként, bél- és gyomorhurut ellen, külsőleg sebkezelésre.

A dióban található melatonin, az emberi szervezetben termelődő hormont kiegészíti.Antioxidánsként viselkedik, a szabad gyököket tartalmazó méreganyag-molekulák szabad gyökeihez kapcsolódik, a mérgeket hatástalanítja. A dióban természetes bio-melatonin van, szemben a mesterséges gyógyszerkészítményekkel. Többlethatását abban fejti ki, hogy többszörösen telítetlen zsírsavakat, flavonoidokat és egyéb hasznos anyagokat tartalmaz. Naponta 4-5 szemet mindenkinek ajánlott fogyasztani, rugalmassá teszi ugyanis az ereket és védelmet nyújt a szivbetegségekkel szemben.

Hozzászólások: