A kapcsolat halála

Érezted már,  hogy a dolgok irányítása menthetetlenül kicsúszik a kezedből, és hirtelen csak azon kapod magad, hogy romokban hever a párkapcsolatod? Ha igen, talán nem is sejted a mai napig az okokat, ha pedig még nem jártál ebben a cipőben, szerencsés vagy, de eláruljuk, mire kell figyelned, hogy ez így is maradjon.

A-kapcsolat-halala_43ac619311cb6fd69a582afb2a7bb436

1. Kommunikációs problémák: A kapcsolat halála, ha nem tudjátok őszintén, nyíltan megbeszélni a problémáitokat. Ha struccpolitikát folytattok, és homokba dugott fejjel nem vesztek tudomást a gondokról, az nem jelent megoldást, csak pillanatnyi tűzoltást, amiből később sokkal több kár származik. Főleg a nők hajlamosak sértődötten magukban őrlődni, ahelyett, hogy kifejezésre juttatnák érzéseiket, megbántottságukat. Ne feledjük Hölgyeim, a férfiak nem gondolatolvasók. Jó lenne.

2. Térhiány: Különösen az együtt élő párokra jellemző, hogy szó szerint megfulladnak a kapcsolatban, hiszen állandóan együtt vannak. Közös programok, közös pihenés, állandó együttlét, és az egyéneknek nem marad idejük önmagukra, a saját hobby-jukra, gondolataikra, barátaikra fókuszálni. Töltsetek időnként néhány napot is akár külön, utazz haza a szüleidhez, vagy menj el a barátnőddel egy hosszú hétvégére. A térre nem csak a férfiaknak, de nekünk nőknek is szükségünk van, még ha úgy is érzed, hogy te vagy a világon a legszerelmesebb, aki minden percét szíve szerint a kedvesével töltené. Te is sokkal kiegyensúlyozottabbá válsz, ha szánsz időd, magadra, a testedre, lelkedre, elmédre.

3. Titkok és apró (vagy nagyobb) hazugságok: A lojalitás nem csak a hűségben merül ki, hanem azt is magában foglalja, hogy nem ködösítesz, nem titkolsz el dolgokat a párod elől. Ha valamit úgy érzed, hogy nem mondhatsz el neki, érdemes végiggondolni, hogy vajon miért van ez az érzés benned. Esetleg tényleg helytelen dolgot teszel, ezért nem mered elmondani? Abból mindig sokkal nagyobb probléma születik, ha valamiről hazudtál vagy valamit eltitkoltál, és később fény derül rá, mintha már a legelején elmondtad volna, még ha az egy kellemetlen beszélgetés keretében történik is.

4. Fényév távolság: A sülve-főve együttlét ellentéte, amikor a pár totálisan elhidegül egymástól, hetente jó ha egyszer találkoznak, nincsenek közös programok, már csak vegetálásból áll a kapcsolat. Nem beszélgettek, nem osztjátok meg egymással, a mit is? Semmit. Ha az irodai futár is többet tud már az aktuális problémáidról, mint a szerelmed, érdemes elgondolkozni.

5. Túl magas az a képzeletbeli léc: Gyakran sütik rá a nőkre, hogy örök elégedetlen teremtések, és soha semmi nem elég nekik. Valljuk be, nem nélkülöz minden alapot a feltételezés. Tegyél le arról az álmodról, hogy egy párkapcsolat a teljes biztonság, nyugalom és béke szigete, ahol messze elkerülnek a problémák, és a herceged reggel szerelmes csókokkal ébreszt, napközben pedig más dolga sincs, mint a te kívánságaidat lesni, miközben hűsítő koktélokat szolgál fel. Ébresztő. A való világban semmi sem tökéletes, még a legszerelmesebb pár élete sem, és egy férfi sem született még hiba nélkül, úgy ahogy egy nő sem. A férfiak megbántják a nőket, de az esetek többségében akaratlanul, és még ha nem is hisszük, bizony mi is megbántjuk őket, és nekik is vannak velünk időnként problémáik. Elfogadás, elfogadás, kommunikáció, elfogadás, kommunikáció és így tovább a kulcs.

6. Különböző célok: Könnyen előfordulhat, hogy különböző életszakaszban vagytok, függetlenül akár attól, hogy egy idősek vagytok vagy éppen több év korkülönbség van köztetek. Ha te már házasságot, családi házat és gyerekeket akarsz, ő pedig még karriert építene, utazna és kettesben élvezné a közös éveket patthelyzet áll elő. Ilyenkor nincs más megoldás, mint tisztázni, ki mit akar, és ha igazán erős kötelék van köztetek, akkor kompromisszumot kötni, de anélkül, hogy utána egymás fejéhez vágnátok, hogy kit mit adott fel a másikért. Ha már a kompromisszum gondolata is elképzelhetetlen, talán érdemes kiszállni a kapcsolatból.

7. Oda a tisztelet: Ha már nem számít a stílus, nem figyeltek arra, hogy milyen szavakat használtok, még akkor is, ha veszekedtek vagy feszültek vagytok, vigyázzatok, ingoványos talajra tévedtetek. Indulatból kicsúszott bazmegek, a másik ócsárolása a háta mögött, nem vetít sok jót előre. És sajnos, amit egyszer kimondasz, azt bizony már nem lehet visszaszívni, bármennyire is szeretnéd.

8. Ha tutira veszed: Sokan beleesnek abba a hibába, hogy biztosra veszik, hogy a másik, bármi történik is, mellette lesz. Nem talál jobbat, nem un rá a kapcsolatra, nem mer kilépni. Aztán jön a koppanás, amikor a másik váratlanul beközli: Vége. Soha ne kényelmesedj el, és gondold azt, hogy áldozatok, odaadás, törődés és figyelem nélkül, csak úgy puszira megtarthatod a másik szeretetét és szerelmét.

Hozzászólások: