Ezért lép félre a férfi

megcsalas240209-300x336

Amikor a férfi megcsalja a nőt?Sok férfinak minden megadatik: gyönyörű, szerető feleség, csodálatos gyerekek, karrier, sőt hírnév, izgalmas kihívások, pénz, és mégis képesek mindent sutba vágni egy egy éjszakás kalandért, vagy egy lopott párperces szexért. Vajon miért?

Miért érte meg Arnold Schwarzeneggernek vagy Tiger Woods-nak félredobni egyébként normális családi életüket? Becslések szerint a férfiak fele, de legalább 40%-a lép félre. Ez az arány állítólag nem változott a 50-es évek óta. (Szemben a nőkével, ahol manapság a női félrelépések száma közelít a férfiakéhoz!)

Változatosság

A változatosság lenne az első számú ok a csalásra: a kutatók szerint, egyszerűen az evolúció során úgy alakultak a hímek, hogy sokféle nősténnyel szűrjék össze a levet, hogy sokféle lehetőségből választódjanak ki az életképes egyedek. 1-2 perces aktussal hipphopp teljesült a vágyuk, és akkoriban nem járt egetrengető következményekkel. Hogy mindez évszázadokkal ezelőtt volt, és a civilizáció merőben ellene ment ennek a fejleménynek? Úgy látszik, a több évezredes beidegződést nehéz, sőt sokaknak lehetetlen legyűrni.

Kielégületlenség

Ha valamilyen oknál fogva a férfi elégedetlen asszonya szexuális aktivitásával és hajlandóságával, könnyen ? és olcsón ? juthat hozzá egy alkalmi, bizonyos mértékben technikásabb de feltehetőleg érzelemszegényebb partnerhez. Minél vezetőbb pozícióban van, minél híresebb és sikeresebb, annál könnyebben talál máshol kielégülést, annál vonzóbb más nők szemében.

Általában a férfiak igénylik az intenzívebb szexuális örömöket. Ám statisztikák szerint a párok többsége hétvégén szeretkezik, mivel hétközben kimerült. Mégis minden második párkapcsolatban vita van arról, hogy kevés a szex. Nos, az egyetlen vígasztaló ebben a tényben az, hogy nem sok remény van arra, hogy a jelenlegi partnerüknél több szexet nyújtson az új nő / férfi ? legalábbis hosszútávon.

“Már nem a régi”

Ha már nem úgy néz ki a szeretett nő, mint a kapcsolat hajnalán ? ami elkerülhetetlen az évek múlásával és pláne a gyermekszülést követően – sok férfi néz szebb, fiatalabb, csinosabb nő után. ?Már nem ad magára, felszedett sok kilót, nem is próbál szép lenni nekem,? mondják a csalódott és csalásba menekülő férfiak.

?Nézz a tükörbe, drágám.? mondja a férfi. És ugyanezt mondja a nő is. Hiszen az ellustuló, ellaposodó kapcsolatokban általában mindkét fél igénytelen lesz ? amíg az egyik, jó esetben, hirtelen össze nem szedi magát, és kritikusan méricskélni nem kezdi a párját. Bár sok férfi, inkább csak elvár, de ő maga nem tesz semmit hajdani szíve hölgye kedvéért. Pedig a kritika helyett, a párkapcsolati tanácsadók szerint, jobb a bátorítás, amitől a nő kívánatosabbnak érzi magát, és nyitottabb lesz a szexre.

“Nem megmondtam, hogy bontott csirkét hozzál?”

Ha otthon állandóan megy a cirkusz, a legegyszerűbb egy kis tiltott szexbe menekülni. Nos, ismét a darálóban vagyunk. Hétköznapi tennivalók, munka, fáradtság, semmi szex, semmi izgalom, annál több ?csináld ezt, csináld azt?, otthon az asszony semmivel sem elégedett, már megint a WC ülőke a téma, meg a fogkrém, meg a ? stb. Senki sem szereti, ha állandóan piszkálják. Ez tény.

De az sem járja, hogy igénytelenek legyünk a párunkkal, vagy igazságtalan legyen az otthoni terhek megosztása. Az a kapcsolat, ahol a férfi azért lép félre, mert ?a nő a hibás, az a kiállhatatlan szipirtyó? alapjaiban el van rontva.

Egy párkapcsolat kettőn áll. Két ember ?hibája? a hűtlenség, és ha van rá akarat, akkor annak a két embernek kell rendezni a dolgokat ? ha kell, külső segítséggel, házassági tanácsadót, pszichológust bevonva. Az állandó balhé, és napi cirkusz nem normális. Akkor sem, ha sokszor sajnos ugyanezt láttuk a szüleinktől, vagy akár a szomszédunktól.

“Nem ért meg”

Az is elég tipikus, hogy a férfi úgy érzi, hogy párja nem érti meg. Ahelyett, hogy megpróbálná a problémákat megfogalmazni és átbeszélni, inkább szexuális kirándulásokba menekül, és azzal a szlogennel takarózik, hogy nője nem érti meg. Sok férfi számára gondot jelent, hogy partnerével az intimitás egy pontján túljusson.

Dühöt, magányt és félelmet érez, de képtelen megbírkózni velük és áthidalni a közte és partnere közti távolságot ? szavakban. Ilyenkor újra és újra megcsalja a szeretett és szeretni akart nőt. Ha a férfi partnere nem képes őt segíteni kinyílni, akkor szakember segítségére van szükség. Meglepő ugye? Azt hihetnénk, hogy leggyakrabban az izgalom miatt csalnak a férfiak, pedig a magány, a félelem és a harag a férfi hűtlenség vezető okai.

A tűzzel játszani

A tűzzel játszani, tilosban járni, titkos vadat üldözni mind ősi játékok. Vannak férfiak, akiket kielégít a sziklamászás, a bungee jumping, vagy a gyorshajtás ? és már meg is van a napi adrenalinszükséglet.

Valóban nem egyszerű magas lángon tartani a szerelmet 5-15 év elmúltával is. Látjuk, hogy keveseknek sikerül. Ráadásul manapság már egy kattintásra van bármilyen szex chat lehetőség. ?Miért ne, ha lehet?? Feltételezve, hogy az online oldalakon biztonsággal játszhat a tűzzel.

Unalom

Szintén az egyik leggyakoribb ok, amivel a férfiak a hűtlenségüket magyarázzák, az unalom. És ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy unalmasak az esték, nincs elég szex, vagy baráti összejövetel, izgalmas utazás. Sok férfinál a legdögösebb nő is megkopott játék lesz, mert néhány év alatt töviről hegyire kiismeri a domborzati térképet.

Nehogy azt gondoljuk, hogy Kim Kardashianra vagy Pamela Andersonra nem lehet ráunni. A szomorú ebben az, hogy a szeretett nő nem tehet ez ellen – hacsak nem kezd el szerepjátékokat játszani a kedvese kedvéért (parókával, jelmezekben, kellékekkel, megvilágítással). Egy ideig óráig ez még segíthet, de hosszú távon már ez sem nyújt kiutat az elkerülhetetlen konfliktusból.

Az unalom a legfőbb bizonyítéka és terméke annak, hogy a monogámia sokak szerint egyáltalán nem természetes, afféle civilizációs kitaláció ? mintha azt mondanánk, ?mostantól csak krumplit ehetsz?. Eric Anderson amerikai szociológus (és férfi) szerint, az unalomból hűtlenkedő férfiak a leghűségesebbek, hiszen ahelyett, hogy elhagynák párjukat, éppen azzal mentik meg kapcsolatukat, hogy az unalmassá vált szexuális életet egy kis újdonsággal fűszerezik. Azt sajnos nem tudjuk, hogy Anderson úr neje hogyan vélekedik erről az elméletről.

Az ?unaloműző? férfiak úgy találják természetesnek az életet, ha szexuálisan nyitottak maradhatnak. Hiszen, mondják,a szex és a szerelem két teljesen más dolog. Komolyan is gondolják. Van olyan nő, aki efölött szemet húny, sőt jómaga is hasonlóan gondolkozik. Mivel a többnejűség kora lejárt a többférjűség meg nem vert gyökeret, a legjobb, ha megtalálja a gomb a kabátját. De ehhez elengedhetetlenül szükséges az önismeret, és a másik iránti őszinteség, tiszteletadás – már a kapcsolat legelején.

“Nem én kezdeményeztem!”

A legegyszerűbb azt mondani, hogy ?fogalmam sincs, hogy történhetett a dolog. Azt hiszem, hirtelen rámugrott egy szexis nő, letepert, semmit sem tudtam tenni ellene drágám? netán ?véletlenül rámesett egy meteor, de aztán kiderült, hogy Lilinek hívják.? Sok férfiban nem fogalmazódik meg a hűtlenség miértje. Szerintük egyszerűen így alakult. Túl korán házasodott, vagy ?keveset látott a ? nagyvilágból?. Vagy?

Ha egy férfi már a szerelem leglángolóbb szakaszában a vártnál nagyobb lelkesedéssel viseltetik más hölgyek iránt, akkor ne számítsunk másra ? ez a hihetetlen érdeklődés nem fog lanyhulni, amikor a dolgok kevésbé harmatosak, rózsásak. Egy gyermekáldás sem fog változtatni rajta. És sok heves vita, sírás sem. A legtisztességesebb, ha a férfi tudja magáról és időben tisztázza potenciális partnerével, hogy hányadán állnak a dolgok.

Hozzászólások:

One thought on “Ezért lép félre a férfi”

Comments are closed.