Érdekes: ebben az életkorban csalja meg a legtöbb férfi a szerelmét!

Bármilyen erős legyen is egy szerelem vagy az adott párkapcsolat, kutatások eredményei mégis azt támasztják alá, hogy a férfiak egy bizonyos korban hajlamosabbak a megcsalásra.

Vannak, akik szerint megcsalás az, ha valaki szexuális kapcsolatot létesít, hétköznapi szóval lefekszik valakivel, aki nem a párja. De vannak, akik megcsalva érzik magukat már olyankor is, ha látják: a társuk érzelmileg elköteleződött valaki felé.

A megcsalás szólhat egy alkalomra, de jelenthet ez egy hosszabb időszakon át tartó kapcsolatot is. Történhet egy partnerrel és több partnerrel. A korrektséget azonban nem ezek a szempontok döntik el.

Miért lép félre a férfi?

A válasz a kérdésre egyszerű. Mert félre akar lépni. El tudná kerülni a hűtlenség sikátoros zsákutcáit, ki tudná védeni, nemet tudna mondani, és simán el tudna sétálni a veszélyeztetett zónából. Nem menne bele egyéjszakás kalandokba, nem értelmezné a lecsapni készülő, csábító, hívogató nő násztáncát, lefejtené magáról a becéző, simító idegen női kezeket, és nemet mondana italmeghívásokra.

A férfi, ha nem akar, nem lép félre. Ha akar, vagy ha inkább eljut abba a fázisba, amikor már nem fontos, nem számít, és nem nyom a latban semmi, akkor megteszi.

Melyik korban?

Tévedés, hogy a férfiak csak ötven-hatvan éves koruk körül kezdik elveszíteni a józan eszüket a kapuzárási pánik miatt. A közelgő kerek évszámok legalább annyira megzavarják őket, mint az öregedéstől való félelem, ez alapján a legveszélyesebb időszak a 29, 39, 49 éves kor, ilyenkor ugyanis megfordul a fejükben a gondolat, hogy talán lemaradhatnak valamiről, ha most nem cselekszenek.

Ezek közül is a legkritikusabb a 39 éves kor, ilyenkor ugyanis megduplázódik a megcsalások száma.

Hozzászólások: