Egy szakértő szerint mindössze néhány dologra van szükség a boldog házassághoz!

Nem minden családban ismert az, hogy tűrjenek egymásnak a felek, érdemes odafigyelni már az első olyan jelekre, amelyek elégedetlenségre utalnak.

Az amerikai kutató Willard Harley, “A férfi szükségletei, a nő szükségletei: a tartós párkapcsolat titkai” című könyv írója egy kísérletet végzett 800 párral, amelyeken azt vizsgálta, hogy melyek a nők és melyek a férfiak szükségletei.

Egy kapcsolatban 5 nélkülözhetetlenül fontos dolog van, ha ezeket betartjuk, akkor boldogabb életre számíthatunk.

1. A nőknek szükségük van a arra, hogy a párjuk kimutassa a szeretetét, arra, hogy virágot kapjanak a férjüktől, megölelje a párjuk, fogja a kezüket mert ilyenkor érzik azt, hogy a partnerük szereti őket.

A férfiaknak szükségük van az érzelmi elégedettségre, sok nő panaszkodik azért mert a férje nem kényezteti őt, de ugyanezek a nők utasítják vissza a legtöbbször a férjüket. Ezek a szükségletek mind a két féltől függőek, ha a férj nem figyelmes a feleségével, a feleség nem fog törődni vele.

2. A nőnek szüksége van a kommunikációra, a nő azt akarja, hogy hallgassák meg vagyis, hogy a férje reagáljon arra, amit ő mond. Egy kapcsolat elején a párok sokat beszélgetnek, ezzel is bizonyítva az egymás iránti szerelmet. A nők azt várják, hogy ez így maradjon a későbbiekben is.

W. Harley megállapította a tanulmányok során azt, hogy a férfiak heti 15 órát kellene beszélgessenek, azaz napi 2 órát a feleségükkel, hogy azok elégedettek legyenek.

3. A nőnek szüksége van becsületességre és őszinteségre. Ha a férj eltitkol valamit vagy megcsalja a nőt, akkor a nőnek már nem lesz bizalma benne és nem fogja biztonságban érezni magát mellette.

A férfinek szüksége van arra, hogy vonzónak tartsa a felesége.

4. A nőnek szüksége van pénzre. A pénz sohasem elegendő, de mégis van egy bizonyos összeg amely biztonságot nyújthat. A nő szereti egyedül eldönteni azt, hogy karriert akar vagy inkább otthon akar maradni a gyerekekkel.

A férfinek szüksége van a komfortra a családja körében. Annyira szereti a csendet és a kényelmet, hogy el is képzeli szinte maga előtt látja, hogy amikor ő hazaér a felesége és a gyerekei mosolyogva várják. A felesége leülteti őt és mennyei vacsorával kínálja, később pedig sétálni megy a család, este pedig a gyerekek aludni térnek. Ők ketten beszélgetnek, tévét néznek. A feleség elmosolyodhat, gondolhatja úgy, hogy a valóságban ez egészen másképp történik, de a férfiaknak szükségük van erre.

5. A nő számára fontos, hogy a férje jó apa legyen a gyerekeik számára, és nem csak apa, hanem jó példakép is. A nő számára fontos, hogy a szeretett gyermekét a férjében is lássa.

A férfinek szüksége van a csodálatra, ő szeret büszke lenni magára. A nő a férje iránti csodálatát több féle képen kimutathatja, elmondhatja neki pl., hogy ő a legjobb férj. A nő a viselkedésével is kimutathatja a férje iránt érzett csodálatát, pl: “Nagyon boldoggá tesz az amit elértél” vagy ” Örülök neki, hogy ízlésesen öltözöl”. Az a legfontosabb, hogy a nő szavakkal kifejezze a férje iránt érzett csodálatát még akkor is, ha egy semmiségről van szó.

Ha a házastársak azt szeretnék, hogy a házasságuk hosszú életű legyen, akkor nagyon fontos az őszinte kommunikáció a két fél között, meg kell beszéljék azt, hogy mi az amit elvárnak egymástól.

Próbáljátok meg meghallgatni egymást és változtassatok a hozzáállástokon, meg a viselkedéseteken is.

Hozzászólások: