Néhány érdekesség a csókról, amiről biztosan nem tudtál eddig

2335662_a0e7cab46dcad483ef559eed0ba44b76_wm-300x336

A puszi, később pedig a csók egész kiskorunktól kezdve része az életünknek, mégsem tudunk róla mindent. Gondoltad volna például, hogy még az állatok is csókolóznak, vagy ahogy a leghosszabb csók ideig tartott?

A következőkben felsorolunk néhány olyan érdekes tényt, amit biztosan nem tudtál a szerelemről, a párkapcsolatokról, a csókolózásról és a szexről. Tények, érdekességek, statisztikák, jó szórakozást!

1. Minden ötödik hosszú ideje tartó párkapcsolat úgy kezdődött, hogy a megismerkedés pillanatában mindkét fél társkapcsolatban élt.

2. Az emberek harmada úgy gondolja, hogy lehetséges első látásra szerelembe esni, viszont a férfiak és nők egyaránt kétharmada olyasvalakibe szeret bele, akit már régebb óta ismer.

3. Több mint száz kalóriát égetünk el egy perc alatt, miközben szenvedélyesen csókolózunk partnerünkkel. Csókolózzunk többet, egészítsük ki ezzel az egészséges életmódunkat.

4. Ne nézd le azokat a nőket, aki folyamatosan a romantikus regényeket bújják, hiszen kétszer annyit szexelnek, mint az átlag. Ha ilyen lányt fogsz ki, akkor jobb, ha támogatod ezt a fajta érdeklődését, és jobb lesz a szexuális életetek.

5. Minden ötödik férfi térdel csak le, miközben megkéri szíve választottja kezét. És létezik egy közel hatszázaléknyi réteg, akik képesek telefonban megkérdezni, hogy hozzájuk menne-e a lány feleségül.

6. A szerelem nagyon intenzív érzelem, akár képes ugyanazt a stresszt kiváltani, mint a félelem. A testünk fizikai reakciói is hasonlóak, kitágul a pupillánk, izzadni kezd a tenyerünk, szaporább lesz a szívverésünk.

7. Az arcizmainkat egy finom puszinál nem használjuk ki teljesen, mindössze ilyenkor csak négyre van szükségünk. Egy igazi szenvedélyes csóknál viszont mind a harmincnégyet használni szoktuk. Az arctorna is fontos dolog, ezért megint csak ajánlatos többet csókolózni.

8. A fejfájás nem lehet kifogás a nőknél, hogy nincs kedvük a szexhez, mivel egy kiadós szeretkezés fájdalomcsillapító hatású is egyben. Miért? A női orgazmus pillanatában endorfinok, azaz jóllét-hormonok szabadulnak fel. A fáj a kedvesednek valamije, akkor szerelmeskedjetek.

9. Ha már szóba került az egészség, akkor tudnunk kell, hogy több bőrbetegségekkel kapcsolatos kutatás is kimutatta, hogy a rendszeres csókolózás hatására csökken a dermatitisz, a kiütések, és a pattanások előfordulása. Harmadjára ajánljuk, hogy tessék többet csókolózni, a szép arcbőr érdekében? is!
10. Nemcsak a DNS-ünk és az ujjlenyomataink különböznek. Ez mindenkinek más és más úgy, mint az ajkaink lenyomata is. A nők által elkövetett bűncselekményeknél, előfordul, hogy egy poháron található rúzslenyomatot használnak fel bizonyítékként.11. Átlagosan öt évvel élnek hosszabb életet azok a férfiak, akik minden reggel megcsókolják feleségüket, mint azon társaik, akik ezt nem teszik.

12. A férfiak több mint hetven százaléka úgy gondolja, hogy a nők szeretik a borostát, és imádják, ha a férfi így csókolja meg őket. A nők között ugyanilyen százalékban vannak, akik tényleg szeretik a borostás férfiakat, de nem csókolózni velük, hanem csak a látvány kedvéért. Többségük nem akar így csókolózni, mert kipattogzik, és lehorzsolódik a bőrük.

13. A nők tizenöt százaléka teljes nyomozást végez azzal a férfivel kapcsolatban, akivel randizni fog. Valamikor viszont a randevút követően kezdenek el Colombót játszani. A férfiak kevesebb, mit hét százaléka nézz utána jobban randipartnere előéletének.

14. A matematikai számítások, osztások, szorzások, és főleg a valószínűség számítás tekintetében átlagban tizenkét párkapcsolaton esünk át, mielőtt megállapodunk egy hosszú távú kapcsolat mellett. Ezek közül a párkapcsolatok közül a felénél pedig szerelembe is esnünk, mielőtt megtalálnánk az életünk párját.

15. A férfiak fele képes lenne úgy is szeretkezni a partnerével, hogy nem csókolózhatnának az együttlétek alatt. A nőknek csak a tizennégy százalék lenne képes így ágyba bújni.

16. Fontos a kiegyensúlyozott és rendszeres nemi élet. Ennek lelki okai, hogy boldogabbak, felszabadultabbak, sőt sokkal nyugodtabbak is vagyunk tőle. Az egészségügyi okai pedig, hogy az izomzatunk intenzív használata, a boldogsághormonok rendszeres működése, és a friss spermiumok termelődése, mind hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, mely az utódnemzésünket is sokkal könnyebbé teszi.

17. A csókolózás segít nekünk megtalálni a megfelelő társat is. Amikor csókolózunk, és arcunk közel kerül szerelmünk arcához, feromonjaink biológiai információkat cserélnek arról, hogy megfelelő utódokat fogunk-e nemzeni. A nők nem is tudják, de tudat alatt előnyben részesítik azokat a férfiakat, akiknek az illatából érzik, hogy immunrendszerük az övéktől eltérő fehérjéket tartalmaz.

18. Vannak olyan emberek, tehát nemcsak nők, hanem férfiak is, akik képesek az orgazmus elérésére anélkül, hogy bárki megérintené őket. A nők között vannak olyanok is, akiknek elég, ha a mellbimbójukat izgatják, és már attól képesek eljutni a csúcsra.

19. Az emberek átlagosan tizenöt napot töltenek el csókolózással. Ez a szám nem túl magas, mert lerontják a hosszú ideje együtt élő, és egymásra unt párok.

20. A meleg, forró levegő hatására, sokkal intenzívebb lesz az orgazmus. Ennek lehet a következménye, hogy nyáron sokkal jobban esik egy kiadós szeretkezés.

21. A szex legnagyobb ellensége a stressz. Ez főleg a nőkre igaz. A nő csak úgy képes eljutni a csúcsra, hogy az agyának félelem és aggodalom központját teljesen kikapcsolja.

22. A férfiak közel hetven százaléka állítja, hogy jól csókolózik. A nők szerényebbek, vagy talán kritikusabbak magukkal szemben, mivel csak valamivel több, mint ötvenöt százalékuk tarja magáról azt, hogy jól tud csókolózni.

23. A japán fővárosban állították fel a világ leghosszabb víz alatti csók rekordját, ami két perc tizennyolc másodpercig tartott.

24. A világ leghosszabb ideig tartó csókja, az olasz Andrea Sarti-nak és Anna Chen-nek köszönhető. Ők 2004-ben, Valentin napon, harmincegy órán, tizennyolc percen, és harminchárom másodpercen keresztül csókolóztak egymással, megállás nélkül. A rekordjukért 15,000 dollárt kaptak, amiből össze is házasodtak.

Hozzászólások:

One thought on “Néhány érdekesség a csókról, amiről biztosan nem tudtál eddig”

Comments are closed.