A hasi zsírégetés titka!

Sok diétázó fő célja, hogy végre megszabaduljon a hasi zsírpárnáktól. A diéta és a sport azonban önmagában nem mindig vezet sikerre a lapos hasért vívott küzdelemben. Ahhoz, hogy végre elégesd a zsírt, egy különleges stratégiát kell bevetned.

6841868_l1-1024x682

Megszabadulhatsz a hasi zsírtól bizonyos ételekkel?

Valószínűleg már te is összefutottál az internetes hirdetéssel: ?Fogyaszd ezt az 5 élelmiszert , és a zsírpárnák varázsütésre eltűnnek!?, vagy az ellentétes változatával, ami 5 tiltott élelmiszert említ. A hirdetések célja csak a figyelemfelkeltés. Nem léteznek olyan, speciális ételek, amelyek megszabadítanak a zsírtól. A csípős, keserű, vagy savanyú élelmiszerekről (pl.chili,grapefruit,citrom) kisebb kutatások kimutatták, hogy bizonyos mértékben serkenthetik a zsírégetést, hatásuk azonban csekély.

Hasi zsírégetés a megfelelő étrenddel

Bizonyos étkezési szokások a hasi zsírpárnákat gyarapítják. Ha étrended jóval több szénhidrátot tartalmaz a kelleténél, a derékbőséged könnyen növekedésnek indulhat. Fontos azonban, hogy különbséget tegyünk a szénhidrátok típusai között.

A hasi zsírégetés szempontjából az egyszerű szénhidrátok jelentenek problémát. Korlátozd étrendedben a fehér liszttel készült termékek, édességek, sós nassolnivalók, gyorséttermi ételek, fehér rizs arányát. A cukrozott üdítőitalokat, és alkoholos italokat ajánlott teljes mértékben száműzni a diéta ideje alatt.

Nyugodtan beépítheted étrendedbe ezzel szemben az összetett szénhidrátokat. Ebbe a kategóriába tartoznak a teljes kiőrlésű pékáruk, tészták, barna rizs, hüvelyesek, zöldségek.

A két szénhidráttípus közötti különbség abban rejlik, hogy máshogy hatnak a vércukorszintre. Míg az egyszerű szénhidrátok gyorsan felszívódnak, hirtelen növelik a vércukorszintet, az összetett szénhidrátok lassan, fokozatosan jutnak a véráramba. A vércukorszint hirtelen emelkedése hasonló mértékű inzulinválaszt vált ki, ami a hasi zsírraktározásnak kedvez. Tehát: ha lapos hasat szeretnél, kerüld az egyszerű szénhidrátokat, cukrokat!

Hasi zsírégetés edzéssel

A megfelelő étrend mellett a rendszeres edzés is létfontosságú, ha karcsúbb derékra vágysz. Válassz ki a hét napjai közül hármat, amikor rá tudsz szánni 45 percet egy állóképességi edzésre. Ez lehet futás, tempós gyaloglás, úszás, vagy egy aerobikóra az edzőteremben.

A leghatékonyabb módszer a fogyáshoz és zsírégetéshez egyaránt, ha az állóképességi edzést erősítő edzésekkel egészíted ki. Ha izmot építesz, szervezeted több kalóriát éget akkor is, ha éppen nem sportolsz. A maximális hatékonyság érdekében hetente három alkalommal végezz erősítő gyakorlatokat otthon, vagy edzőteremben. A célzott hasizomedzés mellett a láb-, hát, és vállizom erősítését se hanyagold el, így feszesebb, formásabb alakra tehetsz szert.

Főszerepben a stresszcsökkentés

A hasi zsírraktározásért a helytelen étkezés, és mozgásszegény életmód mellett a sok stressz is felelős lehet. A tartós stressz hatására a szervezet kortizolszintje magasan marad, ami egészségedre, és alakodra is negatívan hat: a stresszhormon ugyanis elősegíti a hasi zsírraktározást.

Ahhoz, hogy elégesd a hasi zsírt, vagy meggátold a lerakódását, gondoskodnod kell az ellazulásról. Az elegendő alvás és a rendszeres sport mellett a különböző lazító gyakorlatok (autogén tréning, jóga), illetve a napirend átszervezése, káros szokások kiiktatása is segíthet a stresszcsökkentésben.

A lapos has titka tehát: megfelelően összeállított étrend, állóképességi és erősítő edzések,
kevesebb stressz. Ha türelem, és kitartás is társul hozzájuk, idővel garantáltan búcsút mondhatsz
a legmakacsabb zsírpárnáknak is!

Hozzászólások: