Ezért veszélyes a háziállatoddal aludnod!!

Úgy gondolod, hogy a kutyáddal, vagy macskáddal aludni veszélytelen, jó dolog, hiszen egy szeretetreméltó élőlény, akivel megosztod az életedet, miért ne kaphatna helyet az ágyadban is? Hiba!

Sokan nincsenek tisztában azzal, mekkora kockázattal járhat, ha a házi kedvencünkkel alszunk együtt, egy ágyban. Ugyanis sok kisállat testében évekig hordozhat féregpetéket, még akkor is ha az állatorvos időnként ad egy féregtelenítő tablettát.

parazita-300x161

Ezek a paraziták olyan gyorsan szaporodnak, hogy meglepő módon négyhavonta kellene minden háziállatnál féregtelenítést csinálni, mert a paraziták a kölyök állatot sajnos meg is ölhetik, emberre meg különösen veszélyesek, mert a mi bélrendszerünk nem olyan ellenálló, mint a ragadozóké, a kutyáké, vagy a macskáké. Az ember szervezete nincs felkészülve erre.

A legtöbb parazita nagyon ártalmas ránk nézve. Ha kisállatunk van, nemcsak rendben kell tartani, fürdetni, egészségesen etetni, de néhány havonta el kellene vinni állatorvoshoz, mint egy kisgyermeket, amit bizony kevesen tesznek meg.

És ezt még sokan tetézik azzal, hogy túl közel engedik az állatot, ami halálos betegséget okozhat embernek is. Főleg, ha kisgyerek is van a családban.

Hozzászólások: