Egy jó ok, hogy ne rejtsd el a szellentést a partnered előtt

Szinte mindenki zavarban van, ha mások előtt szellent, de az igazság az, hogy mindenki csinálja.

Általában egy kicsit kényelmetlenül és kellemetlenül érzi magát az ember, ha szerencsétlen módon szellent mások előtt, de nem lesz csinál belőle nagy ügyet, főleg, ha barátok között van, akkor valószínűleg nevetés lesz belőle. De mi van akkor, ha olyan emberrel vagy éppen akit le szeretnél nyűgözni? Például az új partneredet.

A legtöbb ember visszatartja ilyenkor, különösen, ha még egy frissen kialakult szerelemről van szó. Azonban számos kutatás arra derített fényt, hogy ez egy teljesen rossz stratégia. De akkor mit ajánlanak?

Szerintük ha sétálni mész a szívednek különleges emberrel, akkor érezd szabadon magad, és nyugodtan engedj el egy szellentést időről időre.

Az egyik ilyen kutatást Leah DeCesare New England-i családi pszichológus készítette. Rengeteg cikke jelent már meg a hosszútávú kapcsolatokról.

DeCesare kifejti, hogy sok embernek, akik már sok ideje vannak kapcsolatban, le kellene venniük a maszkjukat és az igazi személyiségüket kellene megmutatniuk.

Ez a bizalom és a kényelem jele. Ha az emberek elég bizalmat éreznek a másik iránt, akkor nyugodtan szellenthetnek a másik előtt. Mindenek előtt, ez a világ legtermészetesebb dolga. És ahogy DeCesare mondja, ez épp olyan dolog, mint a nevetés, a sírás vagy az éhség. Ezért állítja, hogy különösen fontos főleg a nőknek, hogy néha elengedjék magukat a partnerük előtt. Néhány ok, hogy miért fontos ez…

Egy kizárólagos kapcsolat

Az úgynevezett laza kapcsolat társul az érzékenységgel, a kedvességgel, és a törékenységgel. Szóval ha egy nő nyugodtan szellent a barátja előtt, akkor azt üzeni felé, hogy “te vagy az egyetlen, akit akarok”. Fontos, hogy életed szerelmének a legjobb barátodnak is kell lennie. Ez a nagyfokú őszinteség egy magasabb szintre emeli a kapcsolatotokat. Az emberek, akik bensőséges és kizárólagos kapcsolatban vannak egymással, megtehetnek egymás előtt olyan dolgokat, amit mások előtt nem tennének.

Egy közös vicc

Ha egy pár közösen tud nevetni, akkor az azt jelenti, hogy hasonló a humorérzékük. Ez olyan szituációkhoz és viccekhez vezet, amit csak a pár tagjai értenek. Ha a párkapcsolatban megvan a titkos, közös nyelv, akkor mindennél erősebb lesz.

Nincsenek titkok

Csak egy szellentés, de egy közös titkot szimbolizál két ember között, akik most kezdtek kapcsolatot. Ha nem akarod előle rejtegetni a gázaidat, akkor miért akarnál bármi mást takargatni előle? Vagy, ha egy másik oldalról közelítjük meg: ha elrejted előle a szellentést, mit akarsz még titkolni előle?

Csábító szagok

Bár nevetségesen hangozhat, sok kutató szerint elhiheted. Végtére is, akkor is különösen vonzódik az ember a másikhoz, ha az edzőteremből esik haza izzadtan, nem? Nincs semmi, ami intimebb lenne annál, mint megosztani a másikkal a legprivátabb és piszkos pillanatokat is. Ez olyan, mint együtt zuhanyozni vagy kézzel enni a pizzát a dobozból. Nagyon, nagyon vonzó.

Leah DeCesare biztos abban, hogy egy szellentés közelebb hozhatja a párokat. A tökéletes módja annak, hogy kifejezd a másik felé, hogy mennyire felszabadultan és jól érzed magad vele. Ez egy hosszú és boldog párkapcsolat kezdete lehet. Szóval ha itt az idő, csak engedd ki. Lehet, hogy csak ez kell ahhoz, hogy magasabb szintre hozzátok a kapcsolatotokat!

Hozzászólások: