Az anyóssal nem jó együtt élni! Én a saját bőrömön tapasztaltam…

Ma egy fiatal feleség történetét hoztuk el nektek. A hölgy már nem tudja mit csináljon, rossz viszonyban van az anyósával, mert az anyós nem szereti őt, a férje pedig mindig az anyja pártján áll.

– Nagy tévedés volt amikor hallgattam a férjemre és elfogadtam azt, hogy az anyósommal egy fedél alatt lakjunk. Mind a kettőnknek van munkája, elmehettünk volna albérletbe, de az anyósom már első találkozásunkkor  azt mondta, ha összeházasodunk akkor lakhatunk nála, mert a lakás 2 szobás, elférünk.

Akkor nem vettem észre, hogy nem tetszem a jövendőbeli anyósomnak. Egy év múlva összeházasodtunk, a férjem pedig hallani sem akart arról, hogy albérletbe költözzünk.

– Miért menjünk albérletbe? Így sem elég a pénz, én autóra gyűjtök, egyenlőre lakjunk az anyámnál aztán majd gondolunk a jövőre. Beleegyeztem, az anyósom lakásába költöztünk. Lassanként megszoktam az új szobát, nem volt túl nagy, de volt benne minden amire szükségünk volt. Az elején az anyósom nagyon kedves volt, aztán egy idő múlva kötekedni kezdett velem.

– Nem főzöl rendesen! – mondta, tegyél több vajat az ételbe, én tudom, hogy szereti a fiam! Néha az sem tetszett neki ahogyan öltözöm.- Milyen cipő van rajtad? Ilyet ma már senki sem visel! Amikor panaszkodtam a férjemnek nem védett meg engem.

– Tudom, hogy sokszor túllő a célon az anyám, de mégis csak az anyám és tisztelned kell. Kezdtem megszokni ezt a légkört, dolgoztam, hétvégén pedig bevásároltam az anyósomnak is, takarítottam az egész lakásban, az ő szobájában is. Az anyósom nem is vette észre vagy nem akarta észrevenni amit otthon dolgozom, majd ismét kötekedni kezdett:- Kimostál minden ruhát? Kivasaltad a fiam ingeit? Jól kell kinéznie a munkahelyén!

Annyira idegesített és fárasztott ez az örökös ellenőrzés, elhatároztam, hogy megbeszélem a férjemmel, hogy költözzünk el, ne zavarjuk az anyját. Nem tudom hogyan, de az anyósom tudomást szerzett a dologról, biztosan a férjem mondta el neki. Az anyósom ezért veszekedni kezdett, de hamar lecsillapodott.

A következő reggel a férjem dolgozni ment, én pedig otthon maradtam, az anyósom bejött a szobánkba és kiabálni kezdett.- Szedd össze a dolgaidat és tűnj el a házamból! Ez a lakás az enyém, neked nincs semmi keresnivalód itt! Én egyedül meg fogom magyarázni a fiamnak a helyzetet, ne lássalak itt többet! Elhagytam az anyósom lakását, mérgesen, és sértődötten a férjem munkahelyére mentem és elmondtam neki, hogy soha többé nem megyek vissza abba a lakásba, ha akar jöjjön velem, ha nem akkor maradjon az anyjával.

Még akkor este kibéreltünk egy egyszobás lakást. Amikor anyósom megtudta, hogy elköltözünk tőle akkor megharagudott és azt mondta a férjemnek, hogy soha többé nem fog beszélni vele. Rövid időn belül született egy kislányunk, amikor az anyósom megtudta, hogy van egy unokája nem tudta betartani az ígéretét, eljött hozzánk látogatóba és bocsánatot kért a viselkedéséért. Csak akkor találkozunk amikor akarja látni az unokáját, így alakult a történetünk.

Hozzászólások: