ÁLLANDÓAN FÁJ A HÁTAD? ÍGY SZÜNTETHETED MEG TERMÉSZETES MÓDON!

Az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma a lumbágó, legalább egyszer az emberek nyolcvan százaléka szenved tőle.

Mi okozza?

Olyan deréktáji fájdalom, amely elsősorban a 12. háti- és a 5. ágyéki csigolyák által határolt részekre esik. Általában együtt jár az izmok görcsös feszülésével, kényszertartással és a mozgás korlátozottságával.
A lumbosacralis gerincszakas és a sacroiliacalis izületek különféle betegségeinek vezető tünete.
Gyakran kisérő tünete a gerincsérvnek és más degeneratív gerinc-elváltozásoknak (spondylosis, arthrosis, stb.).
Oka lehet fejlődési rendellenesség, a lábak statikai zavarai, izületi gyulladás, túlzott, megerőltető fizikai igénybevétel, nagy súly vagy helytelen tartásban végrehajtott emelés, egyhangú, monoton munkavégzésből eredő helytelen tartás, mozgáshiány.

Fekete nadálytő tea készítésével orvosolhatod: gyökérből készül, 1 csapott teáskanál apró gyökeret 1 csésze hideg vízben áztatunk egy éjszakán át, reggel felmelegítjük, leszűrjük, és kortyonként fogyasztjuk.

Pépes pakolás: a száraz gyökeret finomra darájuk, egy csészében forró vízzel (apránként adagoljuk), pár csepp étolajjal gyorsan péppé keverjük, majd felkenjük egy vászonkendőre és azon melegen a beteg testrészre helyezzük és rögzítjük.

Friss levélborogatás: ehhez természetesen ismerni kell a növényt, és olyan lelőhelyet, ahol biztosan nem károsítják, piszkítják be autók, állatok. A levelet megmossuk, deszkán sodrófával kicsit megroppantjuk, a beteg területre helyezzük és rögzítjük.
A forrázott borogatás is jó hatású: az ép levelet forró vízbe mártva, melegen helyezzük fel.

Fürdő adalék: 500 g friss vagy szárított levelet kb. 5 liter hideg vízben áztatunk egy éjszakán át. Másnap felforraljuk, leszűrjük, és a fürdővízbe öntjük.

Hozzászólások: