5 izomfájdalom, amit egyértelműen az érzelmeid okoznak!

A krónikus fájdalmakat nemcsak a fizikai sérülések okozzák, hanem a stressz, illetve a különböző érzelmi problémák is. Íme a lista!

Ha fáj valamink, az csupán az érzelmeink fizikai kivetülése. Amikor stresszelünk, vagy feszültek vagyunk, általában elkerülhetetlen, hogy ne fájjon valamink. Dr. Susan Babel pszichológus elmondta, hogyan hatnak a testünkre a különböző fájdalomtípusok, és a különböző érzelmek a testünk, izomzatunk mely részeibe vetülnek ki.

Íme a test 5 különböző területe, aminek krónikus fájdalmát a legtöbb esetben valamilyen érzelmi probléma okozza.

Általában annak a típusú embernek fájnak a kezei, aki befelé forduló típus, elszakadt a barátaitól, esetleg hajlamos a munkájába temetkezni, és egyedül érzi magát. Ebben az esetben célszerű egy kicsit megnyílni a munkahelyen, azon belül ismerkedni.

Könyök

Ez a fájdalomtípus általában a rugalmasság hiányát jelzi. Olyan emberre utal, aki nem bírja elviselni a változásokat az életében, sokszor kiveri a víz a spontán dolgoktól, aki ragaszkodik egy-egy tényezőhöz, amit nem hajlandó elengedni.

Hát alsó része

A háttáji fájdalom, különösen az alsó, deréktáji részen pénzügyi gondok miatt jelentkezik. Amíg ezek a gondok nem szűnnek meg, a fájdalom is állandó marad.

Hát felső része

Akinek a háta felső része fáj, általában úgy érzi, nem szereti, támogatja eléggé a párja. Azoknál is megjelenik ez a fájdalomtípus, akik nem tudják elengedni azt, ami már nem megy.

Vállak

A váll fájdalma általában azt jelzi, hogy az illető nagyon súlyos érzelmi terhet cipel magán. Nem véletlenül mondják: nagy súly van rajta. Ez jelen esetben szó szerint igaz.

Hozzászólások: